Adaptati pentru viitor. Mic tratat despre fericire

Adaptati pentru viitor. Mic tratat despre fericire
  • Adaptati pentru viitor. Mic tratat despre fericire
Adaptati pentru viitor. Mic tratat despre fericire de la RESULT
Autor Dorin Bodea
Editură RESULT
ISBN 606-92604-3-2
Număr de pagini 399
Limba Romana
Anul apariției 2021
Categorie Sociologie

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

77,00 lei
Stoc limitat
Cantitate
  Fidelizare

la fiecare comandă acumulezi puncte pe care le poți folosi pentru a cumpăra alte produse

  Card cultural

Poți plăti cărțile din librărie cu cardul tău cultural.

  Livrare oriunde

Livrăm produsele noastre oriunde în lume, iar în București, în 24 de ore.

  Stoc permanent

Librăria Eminescu are peste 25000 de produse în stoc.

Descriere

”Fericirea este anticamera evoluției noastre. Prin urmare, atât construcția în sine a acesteia (fericirea în acțiune), cât și contemplarea progresului de etapă și aprecierea și bucuria fluidă a desăvârșirii planului rațional de viață bună reprezintă condiții sine qua non pentru evoluția în plan individual, pentru a fi bine pregătiți și bine echipați pentru viitor.

În scrisoarea 59 adresată lui Lucilius, Seneca vorbește despre diferența dintre plăcerea ca viciu care, în exces, se transformă în opusul ei, fiind trăită ca durere, și bucuria sufletească, care nu are sfârșit și nici nu se transformă în contrariul ei, care se hrănește din sine, se bizuie pe sine și pe puterile și capacitățile sinelui nostru, fiind o emoție-resursă care se autocreează.

Valorile pe care le împărtășim și pe care ni le-am format în trecut ne predispun să trăim într-o lume emoțională individuală coerentă, unică, cu totul specială, doar pentru noi înșine. Iar dacă ne dorim să avem o perspectivă diferită asupra lumii noastre subiective, asupra fericirii experimentate prin prisma emoțiilor trăite individual, este necesar să mergem la cauză, să ne remodelăm valorile și idealurile. Și asta pentru că fericirea, privită ca experiență emoțională a vieții trăite, este determinată, în cea mai mare măsură, de valorile noastre. Iată de ce nu este deloc întâmplător faptul că valorile epocii noastre sunt legate de autonomie și de raționalitate, valori care ne permit îmbunătățirea de sine și progresul continuu ca indivizi. Autonomia nu este posibilă fără stăpânirea emoțiilor, iar controlul emoțiilor nu poate fi realizat fără să utilizăm instrumentul rațiunii în formarea credințelor și judecăților noastre.” Dorin Bodea

Din aceeaşi categorie

Comentarii (0)
SAG: 413998