Unde este Anne Frank. Roman grafic

Unde este Anne Frank. Roman grafic
  • Unde este Anne Frank. Roman grafic
Unde este Anne Frank. Roman grafic de la HUMANITAS JUNIOR
Autor Ari Folman
Editură HUMANITAS JUNIOR
ISBN 973-50-7430-2
Număr de pagini 156
Limba Romana
Traducator Maria Rizoiu
Anul apariției 2022

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

39,90 lei
În stoc
Cantitate
 

Descriere

Dupa succesul adaptarii grafice a Jurnalului Annei Frank, regizorul Ari Folman si ilustratoarea Lena Guberman isi imagineaza povestea Annei dintr-o perspectiva noua si originala, care se reflecta si in scenariul filmului Unde este Anne Frank.

Legat prin fire nevazute de jurnal, romanul grafic Unde este Anne Frank este aventura unei fete care are curajul sa descopere lumea inconjuratoare si sa se descopere pe ea insasi. Desfasurata in trecut si in prezent, povestea incepe atunci cand un fulger loveste Muzeul Anne Frank din Amsterdam, spargand geamul care protejeaza manuscrisul jurnalului si aducand-o la viata pe Kitty, prietena imaginara a Annei si cea careia ii scrie aceasta in paginile de insemnari.

Kitty nu stie ca au trecut mai multe decenii de cand Anne i-a scris ultima oara si nici unde se afla prietena ei. Dezorientata, se hotaraste sa afle adevarul. Mergand pe strazile Amsterdamului, ea afla nu doar despre soarta Annei si a familiei Frank, ci si despre viata cruda a familiilor din zonele distruse de conflicte armate si despre felul in care ravagiile celui de-al Doilea Razboi Mondial se oglindesc inca in intamplarile prezentului.

Pe langa faptul ca celebreaza talentul literar al Annei Frank, noul roman grafic ne incurajeaza sa continuam sa-i ascultam vocea incomparabila, mai relevanta ca oricand acum, la 75 de ani de la prima publicare a jurnalului.

Ideea de a o "aduce la viata" pe prietena imaginara a Annei si de a-i da libertatea sa-si spuna propria poveste a pornit din dorinta noastra de a continua sa spunem povestea Annei Frank si de a descrie Holocaustul cu ajutorul unui vehicul narativ usor de inteles - in acest caz, romanul grafic -, care sa ajunga la un numar cat mai mare de tineri cititori din intreaga lume. - Ari Folman

Din aceeaşi categorie

Cărți de același autor

Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.
SAG: 420456