Terapia dorintei. Teorie si practica in etica elenistica

Terapia dorintei. Teorie si practica in etica elenistica
  • Terapia dorintei. Teorie si practica in etica elenistica
Terapia dorintei. Teorie si practica in etica elenistica de la HUMANITAS
Editură HUMANITAS
ISBN 973-50-7381-7
Număr de pagini 573
Limba Romana
Traducator S.G. Dragan
Anul apariției 2022
Categorie Filozofie

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

97,00 lei
Stoc limitat
Cantitate
  Fidelizare

la fiecare comandă acumulezi puncte pe care le poți folosi pentru a cumpăra alte produse

  Card cultural

Poți plăti cărțile din librărie cu cardul tău cultural.

  Livrare oriunde

Livrăm produsele noastre oriunde în lume, iar în București, în 24 de ore.

  Stoc permanent

Librăria Eminescu are peste 25000 de produse în stoc.

Descriere

Autoare distinsa cu Kyoto Prize in Arts and Philosophy, Berggruen Prize si Holberg Prize.

„Aristotel, Epicur, Lucretiu, Cicero, Seneca – cu totii au asumat, in moduri diferite, o agenda terapeutica, socotind ca numai cultivand de-a lungul intregii vieti arta argumentarii si respectul pentru ratiune putem obtine lucrurile bune la care nazuim…

Ideea unei filozofii practice si pline de compasiune – cultivata de dragul oamenilor, preocupata de cele mai profunde nevoi si dileme ale lor, in intentia de a-i scapa de suferinta si de a-i ajuta sa prospere —, aceasta idee face ca studiul eticii elenistice sa fie captivant pentru un filozof interesat de legatura filozofiei cu lumea. Nutresc speranta ca aceasta carte, deschizand intreaga tematica a argumentarii filozofice terapeutice privitoare la emotiile si pasiunile din viata oricarui om (iubire, frica, manie, mila etc.), va aduce roade bogate.“ (MARTHA C. NUSSBAUM)

„Deopotriva inteleapta si spirituala, critica si empatica, socratica si nu lipsita de umor, cartea se dovedeste un ghid literar extraordinar de atasant. Un bun sfetnic pentru viata.“ (PETER GREEN, New Republic)

„Putine carti din modernitate au contribuit atat de mult precum studiul Marthei C. Nussbaum la revalorizarea filozofiei elenistice. Captivanta si scrisa cu admirabila elocinta, Terapia dorintei ne incanta cu pasaje intregi de o intensitate aproape lirica, fiind un remarcabil tur de forta literar si filozofic.“ (DAVID SEDLEY, Times Literary Supplement)

MARTHA C. NUSSBAUM preda etica si drept la University of Chicago, unde in prezent conduce, ca profesor emerit, Catedra Ernst Freund.

Specialista in filozofia antica greaca si romana, in filozofie politica, existentialism, feminism si etica, a publicat de-a lungul impresionantei sale cariere academice peste 26 de carti si 500 de articole traduse in numeroase limbi (The Fragility of Goodness, Cultivating Humanity, The Therapy of Desire: Theory and Practice in Hellenistic Ethics, From Disgust to Humanity, Upheavals of Thought: The Intelligence of Emotions, Not for Profit: Why Democracy Needs the Humanities etc.), fiind rasplatita cu prestigioase distinctii internationale precum Kyoto Prize in Arts and Philosophy (2016), Berggruen Prize (2018) si Holberg Prize (2021).

Membra a Academiei Americane de Arte si Stiinte (din 1988), a Societatii Americane de Filozofie (din 1996) si membru corespondent al British Academy (din 2008), Martha Nussbaum este astazi apreciata drept unul dintre cei mai prolifici si mai influenti intelectuali publici la nivel mondial.

Din aceeaşi categorie

Cărți de același autor

Comentarii (0)
SAG: 420454