Femeia care l-a invins pe Don Juan

Femeia care l-a invins pe Don Juan
  • Femeia care l-a invins pe Don Juan
Femeia care l-a invins pe Don Juan de la ELECTRA
Editură ELECTRA
ISBN 606-507-130-8
Număr de pagini 282
Limba Romana
Anul apariției 2021

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

40,01 lei
Ultimul exemplar
Cantitate
 

Descriere

„Nu e ușoară iubirea”, se spune într-unul dintre capitolele acestei cărți. Cu atât mai mult când e vorba de doi oameni trecuți de prima tinerețe, cu personalități complexe și, pe deasupra, victime ale violenței domestice.

Sara – victimă a unui soț abuziv și violent, cu 20 de ani mai în vârstă, purtător al unor tare cu rădăcini adânci în copilărie, ascunse cu viclenie în spatele unei respectabilități sociale și profesionale.

Luís, cadru universitar, cu preocupări științifice, cu o mare delicatețe sufletească, victimă a unei studente oportuniste, prea puțin interesată de studii, dar pusă pe căpătuială.

Cei doi își deschid sufletul cu teamă, călăuziți de sentimentele delicate care-i cheamă unul spre celălalt. Un drum lung, presărat cu lacrimi, neprevăzut și cu dezvăluiri neașteptate și dureroase din trecutul personajelor, prinse într-un păienjeniș de relații țesut cu măiestrie de autoare. Sunt atinse și chiar dezbătute din perspectivă psihologică probleme sociale de mare actualitate precum violența domestică (și nu numai), prostituția, drogurile.

Ni se propune și o călătorie prin străvechea și fascinanta cultură a Portugaliei, acea fâșie de pământ de la cealaltă extremă a Europei, scăldată de Oceanul Atlantic.

O carte foarte portugheză, prin elementele de cultură și de limbaj (regionalisme, proverbe și expresii idiomatice) și, în același timp, cât se poate de universală, pentru că personajele și poveștile lor se pot regăsi în orice țară, în orice colț al lumii.

Georgiana BĂRBULESCU

Din aceeaşi categorie

Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.
SAG: 411101