Impudoare. Despre Eu, va fi vorba

Impudoare. Despre Eu, va fi vorba
  • Impudoare. Despre Eu, va fi vorba
Impudoare. Despre Eu, va fi vorba de la HUMANITAS
Editură HUMANITAS
ISBN 973-50-7265-0
Număr de pagini 363
Limba Romana
Anul apariției 2021

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

45,00 lei
Stoc limitat
Cantitate
 

Descriere

„E o carte nouă, construită cu pietre scoase din clădirile vechi. Gândul acestui mod de «a construi» mi a venit în minte atunci când, căzând în mai multe rânduri peste fragmente disparate descoperite în cărțile scrise de a lungul a cinci decenii, am constatat că aceleași idei reveneau obsesiv, în forme diferite, de la o carte la alta. Constantă era recurența obsesiilor, dar punerea lor în pagină varia mereu.

Există aici și fragmente inedite, nu puține, scrise pe măsură ce vechile notații, odată selectate, se cereau întregite sau mă provocau într o nouă direcție. Dar chiar și construită cu «pietre scoase din clădirile vechi», cred că această carte este, cum spuneam, una nouă, căci întregul ei n a existat niciodată, așa cum într un joc de puzzle piesele separate preexistă imaginii finale, dar ele nu și capătă sensul decât odată ce întregul este realizat.

În risipirea lor, vechile fragmente nu făceau masă critică și, astfel, ratau întâlnirea cu cititorul. Erau firimituri care, intrând în lume, își ascundeau potențialul expresiv pe care l ar fi căpătat poate dacă n ar fi fost stinghere. Când le am scos din zăcământul cărților mele și le am adăugat altele noi, am văzut că întregul se așază de la sine sub opt teme mari – actualele capitole ale acestei cărți. Atunci am hotărât să le public.“ — GABRIEL LIICEANU

Pe copertă: Alfred Rethel (1816–1859), Studiu de drapaj (detaliu)

Din aceeaşi categorie

Cărți de același autor

Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.
SAG: 412401