Managementul intreprinderilor mici si mijlocii din Romania. Implementarea unei abordari structurate in conditii de risc

Managementul intreprinderilor mici si mijlocii din Romania. Implementarea unei abordari structurate in conditii de risc
  • Managementul intreprinderilor mici si mijlocii din Romania. Implementarea unei abordari structurate in conditii de risc
Managementul intreprinderilor mici si mijlocii din Romania. Implementarea unei abordari structurate in conditii de risc de la ECONOMICA
Editură ECONOMICA
ISBN 973-709-955-6
Număr de pagini 251
Limba Romana
Anul apariției 2021

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

48,00 lei
Indisponibil
  Fidelizare

la fiecare comandă acumulezi puncte pe care le poți folosi pentru a cumpăra alte produse

  Card cultural

Poți plăti cărțile din librărie cu cardul tău cultural.

  Livrare oriunde

Livrăm produsele noastre oriunde în lume, iar în București, în 24 de ore.

  Stoc permanent

Librăria Eminescu are peste 25000 de produse în stoc.

Descriere

Lucrarea investighează întreprinderile mici și mijlocii din România în ceea ce privește stadiul integrării managementului riscului și a atitudinii față de implementarea managementului riscului, în vederea dezvoltării unui abordări structurate privind implementarea managementului riscului.

Acest studiu a utilizat un chestionar ca parte integrantă a unui sondaj descriptiv, unitatea de analiză fiind reprezentanții IMM-urilor din România. Rezultatele sondajului au fost analizate cu ajutorul metodelor statistice descriptive și a modelării ecuațiilor structurale bazate pe metoda celor mai mici pătrate parțiale (engl. Partial Least Squares Structural Equation Modeling – PLS-SEM).

Rezultatele au indicat faptul că amploarea utilizării instrumentelor de identificare, evaluare și tratare a riscurilor influențează direct și pozitiv stadiul integrării managementului riscului în procesul decizional al IMM-urilor. De asemenea, același tipar de relație a fost identificat între măsura utilizării tehnicilor de identificare a riscurilor și analizelor de evaluare a riscurilor, precum și între analizele de evaluare a riscurilor și metodele de tratare a riscurilor. Pe lângă acestea, a fost determinată și existența unui efect direct a perceperii relevanței provocărilor și etapelor implementării managementului riscului asupra atitudinii IMM-urilor privind implementarea. Importanța percepută a etapelor necesare implementării managementului riscului mediază complet relația dintre perceperea importanței beneficiilor implementării managementului riscului și atitudinea IMM-urilor românești față de implementarea unui astfel de sistem.

Din aceeaşi categorie

Comentarii (0)
SAG: 410071