Avutia nationala a Romaniei

Avutia nationala a Romaniei
  • Avutia nationala a Romaniei
Avutia nationala a Romaniei de la PUBLICA
Autor Cozmanca
Editură PUBLICA
ISBN 606-722-564-8
Număr de pagini 228
Limba Romana
Anul apariției 2023

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

65,00 lei
Indisponibil
  Fidelizare

la fiecare comandă acumulezi puncte pe care le poți folosi pentru a cumpăra alte produse

  Card cultural

Poți plăti cărțile din librărie cu cardul tău cultural.

  Livrare oriunde

Livrăm produsele noastre oriunde în lume, iar în București, în 24 de ore.

  Stoc permanent

Librăria Eminescu are peste 25000 de produse în stoc.

Descriere

Obiectivul si utilitatea acestei lucrari pornesc de la faptul ca transformarile politice fundamentale si reformele profunde din punct de vedere  economico-social aplicate dupa 1989 s-au reflectat in mod direct asupra volumului, structurii si calitatii avutiei nationale - indicator sintetic macroeconomic semnificativ al unei tari.

Trecerea de importanta istorica de la socialism, dominat de decizii autoritariste si subiective, la capitalism, caracterizat prin democratie, a fost insotita de abandonarea economiei centralizate, de comanda, si de adoptarea principiilor economiei de piata, inclusiv privatizarea societatilor comerciale cu capital de stat, precum si de renuntarea la reprimarea libertatilor individuale in favoarea manifestarii neingradite a acestora in societate.

Aceste schimbari de fond in economia romaneasca si-au pus in mod pregnant amprenta asupra avutiei nationale post-1989, comparativ cu cea de dinaintea acestui an, sub toate aspectele. Analiza continutului, a structurii si a metodologiei privind determinarea si examinarea dinamicii avutiei nationale a Romaniei se realizeaza, in noile conditii economico-sociale, pentru prima data in prezenta carte.

Dimensiunea si calitatea avutiei nationale a unei tari, la un moment dat, conditioneaza potentialul economic si standardul de viata al populatiei in perioadele ulterioare. - Florin Georgescu

Din aceeaşi categorie

Comentarii (0)
SAG: 433359