Deschide-ti inima. Cale spre induhovnicire

Deschide-ti inima. Cale spre induhovnicire
  • Deschide-ti inima. Cale spre induhovnicire
Deschide-ti inima. Cale spre induhovnicire de la METEOR PRESS
Editură METEOR PRESS
ISBN 973-728-831-8
Număr de pagini 205
Limba Romana
Traducator Mihaela Adina Eros
Anul apariției 2021

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

22,00 lei
Stoc limitat
Cantitate
 

Descriere

Michel Evdokimov, fiul marelui teolog Paul Evdochimov, continua opera tatalui sau, mare erudit si propovaduitor asiduu al Cuvantului lui Dumnezeu. 

Este preot al Bisericii Ortodoxe, un reputat profesor, teolog si autor a numeroase carti cu tematica ortodoxa.

Cartea de fata este un ghid initiatic in acea spiritualitate a inimii care caracterizeaza traditia crestinismului rasaritean. 

Autorul ne prezinta poarta stamta, ingusta care „este calea care duce la viata si putini sunt cei ce o afla”.(Matei 7: 14)

Ideea centrala a cartii este Rugaciune lui Iisus cunoscuta ca si Rugaciunea inimii.

A te ruga neincetat inseamna a te linisti, a-ti regasi sinele ascuns, a dobandi astfel adevarata pocainta si a putea vorbi cu Dumnezeu, renuntand la orice ce nu are legatura cu divinitatea. Toate traditiile crestine au multe lucruri de spus pe aceasta tema, care nu pot decat sa le se imbogateasca reciproc. Aportul specific al Rasaritului crestin deriva dintr-o importanta miscare spirituala, isihasmul.

Din cuprinsul cartii amintim principalele capitole: Deschiderea inimii, Tamaduirea celor cu inima zdrobita, Rugaciunea inimii, Inima linistita: isihasmul – Filocalia, Frumusetea divina.

Cartea ofera o perspectiva crestin ortodoxa la problemele lumii actuale, reintoarcerea la iubirea divina. Si, daca ar fi sa-l parafrazam pe autor ne-am intreba: oare violenta tinerei generatii nu e oare un semn al lipsei de iubire sau a unei iubiri pervertite?

Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.
SAG: 412939