Terapia schemelor pentru copii si adolescenti

Terapia schemelor pentru copii si adolescenti
  • Terapia schemelor pentru copii si adolescenti
Terapia schemelor pentru copii si adolescenti de la TREI
Autor Peter Graaf
Autor Zarbock
Editură TREI
ISBN 606-40-1568-6
Număr de pagini 587
Limba Romana
Traducator Ioana Brigle
Anul apariției 2022
Colecție PsihologiePsihoterapie
Categorie Psihologie

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

89,00 lei
Indisponibil
  Fidelizare

la fiecare comandă acumulezi puncte pe care le poți folosi pentru a cumpăra alte produse

  Card cultural

Poți plăti cărțile din librărie cu cardul tău cultural.

  Livrare oriunde

Livrăm produsele noastre oriunde în lume, iar în București, în 24 de ore.

  Stoc permanent

Librăria Eminescu are peste 25000 de produse în stoc.

Descriere

In ultimii ani terapia schemelor si-a demonstrat eficienta in cazul dificultatilor psihice intampinate de adulti. Dar pot fi luate anumite masuri preventive, inainte ca "raul sa se produca"? Poate fi transpusa aceasta forma de terapie in lucrul cu copiii si adolescentii?

 

In aceasta carte autorii demonstreaza cum se poate realiza acest lucru. Perspectiva dinamica asupra dezvoltarii, specifica terapiei centrate pe scheme, este integrata in terapia comportamentala a tulburarilor psihice si este extinsa si catre un orizont sistemic, bazat pe privirea asupra interactiunilor din cadrul familiei. Autorii reusesc sa ilustreze modul in care pot fi acoperite toate fazele dezvoltarii, de la nastere si pana la inceperea vietii adulte si sa acorde o forma de "asistenta primara pentru dezvoltare". Este prezentat si modul in care parintii sunt implicati in terapie, consilierea parintilor reprezentand cea mai importanta strategie de preventie primara a tulburarilor psihice, proces care ofera posibilitatea evitarii "reparentajului" ulterior cu ajutorul terapeutilor. Psihologii si psihoterapeutii vor gasi in aceasta lucrare o introducere completa si accesibila in terapia schemelor aplicata pentru copii si adolescenti.

 

Christof Loose este psiholog clinician si psihoterapeut specializat in lucrul cu copii si adolescenti, isi desfasoara activitatea in Dusseldorf, in cabinetul sau individual si este cercetator asociat la Universitatea Heinrich Heine, Departamentul de Psihologie clinica.

Din aceeaşi categorie

Comentarii (0)
SAG: 426619