Sub un cer alb. Natura viitorului

Sub un cer alb. Natura viitorului
  • Sub un cer alb. Natura viitorului
Sub un cer alb. Natura viitorului de la LITERA INTERNATIONAL
ISBN 606-33-8224-6
Număr de pagini 222
Limba Romana
Anul apariției 2022
Categorie Psihologie

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

49,90 lei
Ultimul exemplar
Cantitate
 

Descriere

Autoarea bestsellerului A sasea extinctie, castigator al Premiului Pulitzer, revine asupra impactului transformator al umanitatii asupra mediului cu intrebarea: Dupa ce am facut atat de mult rau, putem schimba natura, de data aceasta pentru a o salva?

Ca omul ar trebui sa aiba in stapanire intregul pamant si tot ceea ce traieste pe pamant este o profetie care s-a adeverit in fapt. Atat de raspandit este impactul uman asupra planetei, incat se spune ca traim intr-o noua epoca era: Antropocenul.

In Sub un cer alb, Elizabeth Kolbert analizeaza cu atentie noua lume pe care o cream. In acest timp, ea intalneste biologi care incearca sa conserve cel mai rar peste din lume, ce traieste intr-un singur ochi de apa, in mijlocul desertului Mojave; ingineri care transforma emisiile de carbon in piatra in Islanda; cercetatori australieni care incearca sa dezvolte un "supercoral" ce poate supravietui pe un glob mai fierbinte; si fizicieni care se gandesc sa lanseze mici diamante in stratosfera pentru a raci Pamantul.

Una din modalitatile de a privi civilizatia umana, spune Kolbert, poate fi ca pe un exercitiu de 10 000 de ani de a sfida natura. In A sasea extinctie, ea a explorat modurile in care capacitatea noastra de distrugere a remodelat lumea naturala. Acum, examineaza modul in care tipurile de interventii care ne-au pus in pericol planeta sunt din ce in ce mai mult privite ca singura speranta pentru mantuirea ei. La randul sau inspiratoare, inspaimantatoare si cu umor negru, Sub un cer alb este o examinare complet originala a provocarilor cu care ne confruntam.

Cărți de același autor

Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.
SAG: 416327