Din copilarie

Din copilarie
  • Din copilarie
Din copilarie de la ARTHUR
Autor Roald Dahl
Editură ARTHUR
ISBN 606-788-701-3
Număr de pagini 218
Limba Romana
Traducator Ciprian Jeler
Anul apariției 2022

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

38,38 lei
Indisponibil
  Fidelizare

la fiecare comandă acumulezi puncte pe care le poți folosi pentru a cumpăra alte produse

  Card cultural

Poți plăti cărțile din librărie cu cardul tău cultural.

  Livrare oriunde

Livrăm produsele noastre oriunde în lume, iar în București, în 24 de ore.

  Stoc permanent

Librăria Eminescu are peste 25000 de produse în stoc.

Descriere

Toti oamenii mari au fost candva copii. Precis, chiar si marii scriitori. Si din copilaria lor nu au lipsit poznele, nici trairile intense, nici faptele de curaj. Au avut emotii, lupte si frici. Au stat cu inima cat un purice. Si tuturor li se intampla lucruri pe care nu le uita niciodata. Lucruri care le contureaza viata si care ii fac eroii de mai tarziu. Sau chiar de atunci.

Cartea aceasta nu este nicidecum o autobiografie, dupa cum spune chiar Roald Dahl. Ci un cumul de amintiri: „Aceasta nu este o autobiografie. Nu mi-as scrie niciodata propria istorie... Mi s-au intamplat cateva lucruri pe care nu le-am uitat niciodata... Unele sunt amuzante. Unele sunt dureroase. Unele sunt neplacute. Banuiesc ca de aceea mi le-am amintit intotdeauna atat de viu. Toate sunt adevarate."

„Roald Dahl este un om ale carui povesti sunt mesterite cu talent pur si acea doza speciala de excentricitate cu care foarte putini dintre noi am fost binecuvantati.” (The Guardian)

Roald Dahl (1916 - 1990) a fost un scriitor britanic. Acesta avea un program zilnic strict. Isi lua micul dejun in pat si isi citea corespondenta. La 10.30 facea o plimbare prin gradina pana la casuta unde obisnuia sa scrie si lucra pana la ora 12.00, cand se intorcea pentru masa de pranz - un gin tonic, urmat de salata de creveti norvegieni cu maioneza. La sfarsitul fiecarei mese, Roald si familia sa mancau un baton de ciocolata dintr-o cutie rosie de plastic. Dupa un pui de somn, isi lua un termos cu ceai si se intorcea in casuta, unde lucra de la ora 16.00 pana la ora 18.00. Apoi se ducea acasa la ora sase fix pentru cina. Scria intotdeauna numai cu un anumit tip de creion: galben cu guma la capat. Inainte sa inceapa sa scrie, Roald se asigura ca are sase creioane ascutite in apropiere. In doua ore, acestea se toceau si erau ascutite din nou.

Din aceeaşi categorie

Cărți de același autor

Comentarii (0)
SAG: 428029