Cruciada Islamului

Cruciada Islamului
  • Cruciada Islamului
Cruciada Islamului de la TOP FORM
Editură TOP FORM
ISBN 973-7626-13-4
Număr de pagini 187
Limba Romana
Anul apariției 2010
Colecție GeoPolitica
Categorie Politologie

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

20,48 lei
Ultimul exemplar
Cantitate
  Fidelizare

la fiecare comandă acumulezi puncte pe care le poți folosi pentru a cumpăra alte produse

  Card cultural

Poți plăti cărțile din librărie cu cardul tău cultural.

  Livrare oriunde

Livrăm produsele noastre oriunde în lume, iar în București, în 24 de ore.

  Stoc permanent

Librăria Eminescu are peste 25000 de produse în stoc.

Descriere
„Lucrarea domnului Cristian Barna îşi propune şi, în mare măsură reuşeşte, să surprindă principalele aspecte  pe care le presupune binomul Occident - Islam, pune diagnostice şi, ori de câte ori este posibil, oferă reţete. Constituie o abordare ştiinţifică, bine documentată, cu numeroase abordări, evaluări şi judecăţi. Este scrisă într-un stil alert care face uşor accesibilă şi partea relativ aridă a capitolelor introductive. După părerea mea, Cruciada Islamului reprezintă o contribuţie românească remarcabilă în literatura politică de specialitate, pe o temă de o sensibilitate şi complexitate de necontestat. De remarcat că este vorba despre o abordare obiectivă, echilibrată, într-un domeniu în care tema terorismului pare dominantă." (Ambasador Marcel Dinu)

Cruciada Islamului reprezintă prima lucrare românească asupra deteritorializării Islamului în lumea contemporană. A scrie o carte despre Islam şi despre aşa numita ciocnire a civilizaţiilor nu este un gest lipsit de curaj. Deşi tema este una de maximă actualitate iar imaginarul nostru, traumatizat de evenimentele din 11 septembrie a nului 2001, este plin de viziuni apocaliptice referitoare la terorişti, bomba murdare, asasinate, fanatism şi ură, este deosebit de dificil, pentru orice specialist în studii de securitate, să găsească un unghi de atac care să-i faciliteze evadarea din monotonia analizelor jurnalistice care ne copleşesc zilnic.

Cruciada Islamului reprezintă continuarea efortului de analizare a terorismului contemporan, început de Cristian Barna în anul 2005, prin lucrarea Terorismul, ultima soluţie?Între această lucrare şi Cruciada Islamului există o continuitate logică şi cronologică." (Şerban Filip Cioculescu)

Din aceeaşi categorie

Cărți de același autor

Comentarii (0)
SAG: 344403