Theresa May. Un prim-ministru pentru Brexit

Theresa May. Un prim-ministru pentru Brexit
  • Theresa May. Un prim-ministru pentru Brexit
Theresa May. Un prim-ministru pentru Brexit de la PUBLISOL
Editură PUBLISOL
ISBN 606-9629-37-6
Număr de pagini 799
Limba Romana
Anul apariției 2022
Categorie Politologie

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

74,90 lei
Indisponibil
 

Descriere

Ca prim-ministru, Theresa May s-a confruntat cu cel mai dificil obiectiv pe care l-a avut vreodata un premier dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial: acela de a duce la bun sfarsit Brexitul, intr-un mod convenabil pentru Marea Britanie. N-a reusit sa-si indeplineasca misiunea, astfel ca a starnit animozitatile tuturor, atat ale partizanilor, cat si ale adversarilor iesirii Marii Britanii din Uniunea Europeana.

In acest volum, Anthony Seldon creioneaza modul in care a functionat guvernul lui May, de la neasteptata ei venire la putere in 2016, cand rivalii sai s-au retras din competitie, si pana la demisia, survenita cu trei ani mai tarziu, cand, in urma unor greseli, atat relatiile dintre ea si cabinetul sau, cat si acelea cu conducerea Partidului Conservator si cu Parlamentul erau total distruse.

Bucurandu-se de un acces fara egal la informatii venite atat de la aliatii, cat si de la rivalii Theresei May, de la consilierii care i-au modelat mandatul si de la personaje-cheie de la Bruxelles, autorul a putut da in vileag tainele acestui prim-ministru. Seldon scoate la iveala modul dezastruos in care au fost purtate negocierile pentru Brexit, faptul ca Theresa May nu a realizat nimic din platforma sa pe plan intern si relatiile tensionate ale acesteia cu liderii internationali.

Incitanta, captivanta si profund revelatoare, lucrarea de fata este o analiza completa a mandatului de prim-ministru al Theresei May.

Din aceeaşi categorie

Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.
SAG: 419442