Salul negru

Salul negru
  • Salul negru
Salul negru de la CORINT
Editură CORINT
ISBN 606-088-023-3
Număr de pagini 361
Limba Romana
Traducator Lia Decei
Anul apariției 2021
Colecție Istorie cu blazon

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

57,50 lei
În stoc
Cantitate
 

Descriere

Romanul lui Andrei Olsufiev, in egala masura autobiografic si cronica de familie, are parfumul distins, retinut, totodata incarcat de culoare elevata al povestilor dintr-o lume disparuta, aceea a nobililor din vechea Rusie, a balurilor organizate de familiile aristocrate si a destinului lor traumatic curmat de revolutii si razboaie.

Toate faptele, personajele si locurile descrise de Olsufiev sunt reale si descriu epopeea familiei autorului. Remarcabilele reconstituiri literare si istorice se datoreaza atat memoriei si cercetarilor sale directe, cat si lucrarilor altor membri ai marii familii: memorii, corespondenta, genealogii, precum si arhivelor sovietice, deschise dupa 1990.

Bine documentata si incarcata de detalii despre contii Olsufiev, una dintre cele mai ilustre familii aristocratice din vechea Rusie, cartea de fata nu este doar o cronica de familie, ci si o adevarata fresca a istoriei Rusiei, chiar a istoriei Europei. Incepand cu Adam Olsufiev, om al Luminilor, pasionat de literatura si de arta, apropiat al imparatesei Ecaterina cea Mare, pana la tatal autorului, un rus alb refugiat in Romania din calea rvolutiei bolsevice, cartea ni se infatiseaza pasionanta si fermecatoare, plina de umor, de autoironie si de melancolie: personajele sunt pline de viata, vedem cu ochii mintii conace poetice, asistam la drame de neinchipuit, la tihna si haos, dar si la opulenta si mizerie, rafinament si brutalitate. O lume aristocratica ce avea sa fie reprimata cu salbaticie. Familia Olsufiev nu a fost nici ea ferita de loviturile Revolutiei bolsevice si de drama exilului. Sunt pagini de istorie si de literatura de calitate, scrise de un aristocrat rus, descendent si al printilor Trubetkoi.

Din aceeaşi categorie

Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.
SAG: 413356