Istoria culturala a lumii povestita de culori

Istoria culturala a lumii povestita de culori
  • Istoria culturala a lumii povestita de culori
Istoria culturala a lumii povestita de culori de la Baroque Books & Arts
Autor James Fox
ISBN 606-8977-84-3
Număr de pagini 366
Limba Romana
Traducator Mihai Moroiu
Anul apariției 2022
Colecție Savoir-Vivre

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

119,90 lei
Stoc limitat
Cantitate
 

Descriere

O fermecatoare introducere in istoria culturala a culorilor, scrisa de o stea a istoriei artelor, si relatia extraordinara a omenirii cu oceanul de nuante. Voiaje dupa voiaje ce strabat toata lumea si toata istoria, care dezvaluie modul in care culorile au dat forma culturii si imaginatiei noastre, de la Epoca Bronzului la Turner, de la Titian la Yves Klein si Robert Fludd, de la Sesshu, Velazquez, Manet si Mendieta la Fra Angelico si Piero della Francesca, Kandinsky si Michelangelo, de la Bernini la Winckelmann si Monet.

O istorie a lumii, de la nimicul negru care a precedat existenta pana la nasterea speciilor cu sange rosu, de la zeii poleiti care au animat Antichitatea pana la orizonturile albastre care au compus cadrul Epocii Descoperirilor.

Aspiratiile imaculate ale Iluminismului, inovatia tehnicilor care au alimentat Revolutia Industriala si culoarea care intruchipeaza cel mai bine alegoria grabita a secolelor prin psihologie, sociologie, istorie, filozofie, chimie si alchimie, politica si arta intr-un alegro vivace cromatic.

Din aceeaşi categorie

Cărți de același autor

Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.
SAG: 419070