Cartea postala

Cartea postala
  • Cartea postala
Cartea postala de la TREI
Autor Anne Berest
Editură TREI
ISBN 606-40-1479-5
Număr de pagini 508
Limba Romana
Traducator Diana-Alina Ene
Anul apariției 2022
Colecție FictionConnection

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

65,00 lei
Stoc limitat
Cantitate
  Fidelizare

la fiecare comandă acumulezi puncte pe care le poți folosi pentru a cumpăra alte produse

  Card cultural

Poți plăti cărțile din librărie cu cardul tău cultural.

  Livrare oriunde

Livrăm produsele noastre oriunde în lume, iar în București, în 24 de ore.

  Stoc permanent

Librăria Eminescu are peste 25000 de produse în stoc.

Descriere

Pe 6 ianuarie 2003, parintii lui Anne Berest gasesc in cutia lor de scrisori o carte postala neobisnuita. Anonima, pe o parte are fotografia Operei Garnier, iar pe cealalta parte sunt scrise numele bunicilor, matusii si unchiului mamei sale, morti la Auschwitz, in 1942: Ephraim, Emma, Noemie si Jacques. Douazeci de ani mai tarziu, Anne Berest porneste in cautarea persoanei care le-a trimis acea carte postala. Ajutata de mama ei, autoarea exploreaza toate ipotezele posibile. Face apel la un detectiv particular si la un criminolog, sta de vorba cu locuitorii satului unde s-a adapostit familia ei si se foloseste de toate mijloacele pe care le are la dispozitie pentru a da de urma misteriosului expeditor. Pe parcursul acestei investigatii, care se intoarce in timp pana la inceputul secolului XX, Anne Berest reconstituie destinul inaintasilor ei, familia Rabinovich, fuga lor din Rusia, calatoria lor in Letonia, apoi in Palestina si, in cele din urma, sosirea lor la Paris, razboiul si ororile lui.

Cartea postala este in acelasi timp o ancheta, o poveste romanesca si o cautare initiatica a semnificatiei cuvantului "evreu" intr-o lume laica.

Un secol de istorie in povestea unei familii de evrei. Un roman impresionant, care descrie intamplari reale si totodata ridica intrebari profunde. - Le Figaro

Din aceeaşi categorie

Comentarii (0)
SAG: 423882