Second Life
Second Life de la LEBADA NEAGRA
Autor
Adrian Christescu
Editură
LEBADA NEAGRA
ISBN
606-9623-75-6
Număr de pagini
381
Limba
Romana
Anul apariției
2023
45,00 lei
Stoc limitat
Fidelizare
la fiecare comandă acumulezi puncte pe care le poți folosi pentru a cumpăra alte produse
Card cultural
Poți plăti cărțile din librărie cu cardul tău cultural.
Livrare oriunde
Livrăm produsele noastre oriunde în lume, iar în București, în 24 de ore.
Stoc permanent
Librăria Eminescu are peste 25000 de produse în stoc.
Descriere
Poate ca tocmai ai trecut pe langa personajul central al romanului inginerul Andrei Banciu un barbat inca tanar profesionist modest si cuviincios stangaci si vulnerabil in relatia cu viata aparent lipsit de carisma si infricosat de propria-i nefericire asumata resemnat in fata nenorocului. Dar Mecanismul politic si social complex demontat cu migala si infatisat captivant in tuse clare fara menajamente exagerari sau simpatii marturisite este omniprezent in Romania. Pe protagonisti ii stim sau nu alesi sau numiti angrenati de peste treizeci de ani in aceeasi disputa asidua pentru castigarea competitiei vietii publice in orice mod... Prins neasteptat intr-o astfel de confruntare Andrei Banciu trebuie sa-si hotarasca drumul mai ales cand miza devine uriasa.
Daca vom vrea sa fim pisicheri, nu ne va iesi. Second Life nu isi devoaleaza titlul direct, ci te provoaca sa-l descoperi. Vei fi incercat de semne de compatimire, dar, garantat, vei fi surprins. Adrian Christescu construieste un roman social, oglinda a unor adevaruri atat de stiute, dar rar graite despre (pare-se) o incurabila boala balcanica, parvenitismul, tratat aleatoriu (dar ce intentii!) cu sprit si amoralitate, intru sefie. Andrei Banciu, personajul principal, inginer, sot si tata (imprudent?), caruia i se contureaza o cariera cu traiectorie ascendenta, va deveni "ocrotitor" (cu un prenume predestinat in spatiul romanesc). Omul din umbra, Marcel Bojan, domnul colonel (si aici nu am spus tot!), ajunge in acel moment al vietii cand considera ca e timpul "sa scapam de mirosul de prosti si sa ne limpezim privirea". Prin urmare, isi va dovedi etimologia, ghidand ascuns razboiul. Dar oare va fi dejucat jocul pleiadei de "casa patrata" si "palat roznovenesc"?
Cu stil alert, Adrian Christescu ne povesteste despre Iasi, despre o reala stare de beligeranta actuala, care framanta plaiurile de peste treizeci de ani, intr-un roman-galceava, dar oare a inteleptului cu lumea? - Alexandra Dumitrescu, redactor