Iosca

Iosca
  • Iosca
Iosca de la POLIROM
Editură POLIROM
ISBN 973-46-9208-8
Număr de pagini 443
Limba Romana
Anul apariției 2022
Colecție Top 10+ 617

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

34,95 lei
Ultimul exemplar
Cantitate
  Fidelizare

la fiecare comandă acumulezi puncte pe care le poți folosi pentru a cumpăra alte produse

  Card cultural

Poți plăti cărțile din librărie cu cardul tău cultural.

  Livrare oriunde

Livrăm produsele noastre oriunde în lume, iar în București, în 24 de ore.

  Stoc permanent

Librăria Eminescu are peste 25000 de produse în stoc.

Descriere

Roman tradus in limba franceza.

Romanul anului, Premiile RSS Reloaded 2021.

Premiul pentru Proza al revistei Ateneu, editia 2022.

Romanul anului, Premiile RSS Reloaded 2021.

Roman nominalizat la Premiile Observator cultural, editia 2022, categoria Proza.

Roman nominalizat la Premiul National pentru Proza al Ziarului de Iasi, editia 2022.

Roman nominalizat la Premiul liceenilor pentru cea mai indragita carte a anului 2021 in cadrul FILIT.

„Cu accente simfonice si uriase excese, acest roman asemanator unui stejar batran se evidentiaza ca un imens poem in proza pe tema conditiei umane. Opera seducatoare prin turul ei de forta narativ, Iosca ne restituie atmosfera azi disparuta a unei Romanii indepartate, inchisa intr-o vale, dar care prin tragedia ei urca pe culmile existentei.” (Charles Ficat, Revue des Deux Mondes)

„O vale intre doi munti, dar de fapt o iesire din timp. Un preot, un doctor si un muncitor taciturn care parca sunt acolo de la inceputul lumii: Iosca. Si o poveste de iubire. Tot ce e dincolo de simplitatea acestei lumi e trecator. Pe langa ei se scurge istoria, fara sa-i afecteze. Romanul lui Cristian Fulas e memorabil, unul dintre titlurile-cheie ale literaturii actuale.” (Bogdan Cretu)

Cristian Fulas (n. 1978) a absolvit Facultatea de Litere din Baia Mare si a facut studii aprofundate de teoria literaturii la Universitatea din Bucuresti. A debutat in 2015 cu Fasii de rusine (Gestalt Books; Premiul Observator cultural pentru debut, Premiul Colocviilor „Liviu Rebreanu”, Premiul revistei Accente). Tot in 2015 a publicat Jurnal de debutant (Tracus Arte), iar in 2016 Dupa plans (Casa de Editura Max Blecher & Gestalt Books).

A tradus aproximativ cincizeci de volume din engleza, italiana si franceza, printre care: Visul lui Machiavelli (Christophe Bataille), Vorbeste-le despre batalii, regi si elefanti (Mathias Enard), Mituri clasice (Jenny March), Igitur. O aruncare de zaruri (Stéphane Mallarmé). De acelasi autor, la Editura Polirom au mai aparut volumul de proza scurta Cei frumosi si cei buni (2017), romanele Fasii de rusine (2018) si Dupa plans (2019) si biografia romantata Celan. Am trait, da (2022). In 2018 a publicat Povestea lui Dosoftei la Editura Muzeelor Literare Iasi, in cadrul unui proiect FILIT. Iosca (editia I, Polirom, 2021) a fost desemnat romanul anului in cadrul Premiilor RSS Reloaded 2021 si cartea de proza a anului 2021 pe site-urile omiedesemne.ro si agentiadecarte.ro, iar in 2022 a obtinut Premiul pentru Proza al revistei Ateneu, a fost nominalizat la Premiul National pentru Proza al Ziarului de Iasi, Premiul liceenilor pentru cea mai indragita carte a anului 2021 in cadrul FILIT si Premiile Observator cultural, categoria Proza, si a aparut in traducere franceza la editura La Peuplade.

Din aceeaşi categorie

Cărți de același autor

Comentarii (0)
SAG: 426423