Tabuul lingvistic. O analiza pragmalingvistica

Tabuul lingvistic. O analiza pragmalingvistica
  • Tabuul lingvistic. O analiza pragmalingvistica
Tabuul lingvistic. O analiza pragmalingvistica de la MEGA
Autor Roxana Pasca
Editură MEGA
ISBN 606-020-489-3
Număr de pagini 311
Limba Romana
Anul apariției 2022
Categorie Lingvistica

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

65,00 lei
Stoc limitat
Cantitate
  Fidelizare

la fiecare comandă acumulezi puncte pe care le poți folosi pentru a cumpăra alte produse

  Card cultural

Poți plăti cărțile din librărie cu cardul tău cultural.

  Livrare oriunde

Livrăm produsele noastre oriunde în lume, iar în București, în 24 de ore.

  Stoc permanent

Librăria Eminescu are peste 25000 de produse în stoc.

Descriere

Cartea de fata propune o analiza trans- si interdisciplinara a tabuului lingvistic, o tema putin studiata in literatura de specialitate romaneasca, in ciuda complexitatii acestui fenomen lingvistic, care, asa cum demonstreaza autoarea, nu se reduce la dimensiunea discursiva, ci incifreaza o incarcatura socioculturala, religioasa, psiho-afectiva si cognitiva.

Demersul este constituit din opt capitole, ultimul fiind dedicat concluziilor. Introducerea prezinta detaliat „arhitectura” lucrarii, modalitatile de colectare a corpusului – sunt atent punctate sursele, dar si dificultatile constituirii materialului supus investigatiei –, schiteaza liniile teoretice majore, care au jalonat studiul tabuului si indica obiectivele cercetarii.

In acest sens, un prim merit al lucrarii este corpusul variat, selectat din mai multe surse de informare si prin diverse metode, fiind modelat progresiv si prelucrat pornind de la o serie de parametri extralingvistici ai comunicarii. Acest ansamblu bogat este constituit din 551 de contexte comunicative, care furnizeaza materialul necesar unei perspective complexe asupra limbajului colocvial, si din 246 de nume supuse unor tipare coerente de analiza lingvistica si onomastica. (Daiana Felecan)

Din aceeaşi categorie

Comentarii (0)
SAG: 426864