Revolverul Arhanghelului. Miscarea legionara si mistica asasinatului politic

Revolverul Arhanghelului. Miscarea legionara si mistica asasinatului politic
  • Revolverul Arhanghelului. Miscarea legionara si mistica asasinatului politic
Revolverul Arhanghelului. Miscarea legionara si mistica asasinatului politic de la HUMANITAS
Editură HUMANITAS
ISBN 973-50-7676-4
Număr de pagini 271
Limba Romana
Anul apariției 2023
Categorie Istorie

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

37,00 lei
În stoc
Cantitate
 

Descriere

Mișcarea Legionară este și astăzi o hârtie de turnesol a societății românești, astfel că o nouă cercetare, care ține cont de toate aspectele fenomenului, e binevenită. Istoricul Cristian Manolachi reușește per­formanța unei sinteze cuprinzătoare – de la contextul politic la ideologia mișcării, la bazele ei sociale, organizare, facțiuni și jocuri de putere –, adăugând o serie de întrebări și unghiuri noi de abordare.

Cine au fost anonimii care au luptat în acest război civil ce cuprinsese societatea românească? Cine au fost victimele – evrei, români, oameni politici, studenți, comercianți, liberali sau carliști, țărăniști sau frați legionari din facțiuni adverse? Care a fost reacția autorităților? De ce nu și-a făcut justiția datoria aproape niciodată? Care era climatul opiniei publice? Cum arăta propaganda? Cum arăta frica?

Dincolo de inventarul minuțios al crimelor Legiunii, care întrec în inventivitate macabră orice alt episod violent din istoria politică a României, cum a fost, de fapt, cu putință punerea în funcțiune a mecanismului crimelor? La aproape un secol de la înființarea Mișcării Legionare, ecourile acelei epoci sumbre sunt departe de a se fi stins. Mai mult decât o cercetare istorică, cartea lui Cristian Manolachi este o lecție și un avertisment.

Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.
SAG: 433895