Istoria filosofiei

Istoria filosofiei
  • Istoria filosofiei
Istoria filosofiei de la TREI
Editură TREI
ISBN 606-40-0822-0
Număr de pagini 731
Limba Romana
Anul apariției 2022
Categorie Filozofie

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

145,01 lei
Indisponibil
  Fidelizare

la fiecare comandă acumulezi puncte pe care le poți folosi pentru a cumpăra alte produse

  Card cultural

Poți plăti cărțile din librărie cu cardul tău cultural.

  Livrare oriunde

Livrăm produsele noastre oriunde în lume, iar în București, în 24 de ore.

  Stoc permanent

Librăria Eminescu are peste 25000 de produse în stoc.

Descriere

„Eleganta, clara, concisa... Magnifica lucrare a lui Grayling este o resursa indispensabila pentru orice iubitor al ideilor." — Publishers Weekly

Prima istorie a filosofiei intr-un singur volum care acopera atat traditiile occidentale, cat si cele orientale — o lucrare de referinta prestigioasa si accesibila, de la unul dintre cei mai straluciti ganditori de azi.

Povestea filosofiei este una epica: o explorare a ideilor, a viziunilor si invataturilor unora dintre cele mai creative minti cunoscute omenirii. De la lucrarea lui Bertrand Russell publicata in 1945, nu a mai aparut o istorie atat de cuprinzatoare si placuta, intr-un singur volum, a acestei mari calatorii intelectuale. Cu o claritate si o eleganta aparte, A. C. Grayling poarta cititorul de la epoca lui Buddha, Confucius si Socrate pana la dominatia crestinismului asupra gandirii europene, din Renastere si Iluminism pana la Mill, Nietzsche, Sartre si, in sfarsit, la filosofia de astazi. Si pentru ca povestea filosofiei este incompleta fara a mentiona marile traditii filosofice din India, China si lumea arabo-persana, el ofera si un studiu comparativ al acestora. Util pentru studenti si revelator pentru cititorii de filosofie, Grayling acopera epistemologia, metafizica, etica, estetica, logica, filosofia mintii, filosofia limbajului, filosofia politica si istoria dezbaterilor, prezentand atat ideile unor filosofi celebri, cat si pe cele ale unor ganditori influenti mai putin cunoscuti. De asemenea, el se intreaba ce am invatat din toata aceasta poveste uimitoare si ce progrese sunt inca de facut.

Comentarii (0)
SAG: 420245