Accesul ilegal in mediul Cloud Computing

Accesul ilegal in mediul Cloud Computing
  • Accesul ilegal in mediul Cloud Computing
Accesul ilegal in mediul Cloud Computing de la HAMANGIU
Editură HAMANGIU
ISBN 606-27-2203-6
Număr de pagini 446
Limba Romana
Anul apariției 2023

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

95,00 lei
Stoc limitat
Cantitate
 

Descriere

Lucrarea Accesul ilegal in mediul Cloud Computing este rezultatul unei cercetari stiintifice ample, domeniul de studiu fiind unul interdisciplinar, aflat la granita dintre dreptul penal si tehnologia informatiei si a comunicatiilor.

Mediul Cloud Computing reprezinta unul dintre cele mai importante progrese tehnologice din ultimii ani, insa, din pacate, in prezent aduce o serie de posibilitati noi pentru infractionalitatea informatica. Accesul ilegal in mediul Cloud Computing este un element-cheie pentru intelegerea intregului fenomen infractional, deoarece creeaza oportunitati complexe pentru realizarea altor infractiuni informatice mult mai grave. In esenta, infractiunea permite executarea unor atacuri informatice extrem de periculoase, care pot lua forma altor infractiuni informatice, precum fraude informatice, fals informatic, interceptarea ilegala a unei transmisii de date informatice, perturbarea functionarii sistemelor informatice, infractiuni de terorism etc.

Preventia se concentreaza pe reglementarea si pe atenuarea riscurilor, iar in contextul infractiunilor informatice mecanismul urmareste fie sa previna aparitia si reaparitia activitatii ilegale, fie cel putin sa reduca daunele rezultate din comiterea ei. Prevenirea accesului ilegal reprezinta una dintre cele mai eficiente metode de combatere la nivel legal, tehnic si managerial a fenomenului infractional existent in mediul Cloud Computing.

Dr. Bogdan Alexandru URS este avocat in baroul Cluj.

Din aceeaşi categorie

Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.
SAG: 430885