Drept constitutional si institutii politice, vol. I - Teoria generala a dreptului constitutional

Drept constitutional si institutii politice, vol. I - Teoria generala a dreptului constitutional
  • Drept constitutional si institutii politice, vol. I - Teoria generala a dreptului constitutional
Drept constitutional si institutii politice, vol. I - Teoria generala a dreptului constitutional de la UNIVERSUL JURIDIC
ISBN 606-39-0962-7
Număr de pagini 353
Limba Romana
Anul apariției 2022

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

68,00 lei
Indisponibil
  Fidelizare

la fiecare comandă acumulezi puncte pe care le poți folosi pentru a cumpăra alte produse

  Card cultural

Poți plăti cărțile din librărie cu cardul tău cultural.

  Livrare oriunde

Livrăm produsele noastre oriunde în lume, iar în București, în 24 de ore.

  Stoc permanent

Librăria Eminescu are peste 25000 de produse în stoc.

Descriere

Lucrarea ofera cititorului posibilitatea de a patrunde in lumea dreptului constitutional si de a o descoperi asa cum este ea: complexa, provocatoare, mereu in transformare.

Drept constitutional si institutii politice. Vol. I. Teoria generala a dreptului constitutional reprezinta prima parte a unei cercetari mai ample, care va cuprinde in viitor si analiza sistemului constitutional romanesc, dar si sfera drepturilor si libertatilor fundamentale.

Cursul de fata isi propune sa traseze un cadru general, sa deschida orizonturi de cunoastere pentru cei care il parcurg, dar si sugestii pentru noi cercetari. El reprezinta o baza de studiu si de indrumare in vasta arie a dreptului constitutional. Studiul dreptului constitutional isi releva importanta prin faptul ca se ocupa de organizarea intregii vieti a statului. Acesta influenteaza toate celelalte subdiviziuni ale dreptului public, le fixeaza cadrul de dezvoltare.

Prin modul in care sunt structurate informatiile se pastreaza formatul clasic al cursului de drept constitutional, dar, in acelasi timp, sunt adaugate elemente de modernitate, necesare unei discipline care trebuie sa se moduleze pe realitatile secolului al XXI-lea. Problematica de drept constitutional este abordata prin lumina atat a doctrinei romane si straine, a dreptului comparat, a jurisprudentei Curtii Constitutionale a Romaniei, cat si a unora dintre cele mai importante texte ale filosofiei, sociologiei si politologiei.

Lucrarea se adreseaza tuturor celor interesati de fenomenul constitutionalismului si de arta guvernarii, in primul rand studentilor din invatamantul juridic, dar si practicienilor dreptului, jurnalistilor si, nu in ultimul rand, politicienilor.

Din aceeaşi categorie

Comentarii (0)
SAG: 415432