Anti - Obiect

Anti - Obiect
  • Anti - Obiect
Anti - Obiect de la PRO CULTURA
Autor Kengo Kuma
Editură PRO CULTURA
ISBN 606-94265-2-4
Număr de pagini 143
Limba Romana
Anul apariției 2017

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

49,00 lei
Indisponibil
  Fidelizare

la fiecare comandă acumulezi puncte pe care le poți folosi pentru a cumpăra alte produse

  Card cultural

Poți plăti cărțile din librărie cu cardul tău cultural.

  Livrare oriunde

Livrăm produsele noastre oriunde în lume, iar în București, în 24 de ore.

  Stoc permanent

Librăria Eminescu are peste 25000 de produse în stoc.

Descriere

Proiectul editorial Anti-Obiect are  în vedere alimentarea cunoașterii și dezbaterii arhitecturale contemporane din România prin promovarea realizării editoriale în limba română a textului scris de arhitectul de anvergură internaţională, Kengo Kuma, ce  dezbate  în lucrarea sa: Anti-Object: The Dissolution and Disintegration of Architecture, Obiectul, Arhitectura ca obiect, exprimându-şi deopotrivă respingerea în faţa arhitecturii autosuficiente, opresive, şi ideile sale inovatoare, evidențiind totodată limitele acestei abordări. Interesul său major se concentrează asupra golului, spaţiul imaterial, greu de surprins dar încărcat cu semnificaţii - un mediu de relaţionare și comunicare care uneşte oamenii şi plasează clădirea într-o relaţie de armonie cu natura.
Proiectul inițiază astfel, seria editorială  propusă de asociația Pro Cultura -, de promovare a ideilor de arhitectură, prin publicarea volumului Anti-Obiect autor Kengo Kuma, traducere din limba engleză a ediției din 2008 realizată de AA Publications, Ltd.. Ediția în limba română, constituie o realizare în premieră, are un cuvânt înainte de Kisaburo Ishii, Ambasador al Japoniei în România, și reprezintă efortul conjugat al echipei de proiect, evidențiind activitatea membrilor arhitecți.
Proiectul se adresează tinerilor arhitecţi şi studenţi, profesioniştilor din domeniu și deopotrivă publicului larg preocupat să înţeleagă aspecte importante ale fenomenului arhitectural contemporan. Impactul  asupra grupurilor ţintă constă în stimularea şi creşterea interesului pentru textul de arhitectură, creativitate şi inovare artistică/arhitecturală, înţelegerea fenomenului arhitectural în contextul provocărilor societăţii actuale. Pentru arhitecţii români, care apreciază deja opera profesorului Kengo Kuma, Anti-Obiect va contribui la o înţelegere mai fină a conceptelor sale de arhitectură.
Din aceeaşi categorie

Comentarii (0)
SAG: 426173