Zen in arta arcului japonez. Editie bilingva

Zen in arta arcului japonez. Editie bilingva
  • Zen in arta arcului japonez. Editie bilingva
Zen in arta arcului japonez. Editie bilingva de la PRO CULTURA
Editură PRO CULTURA
ISBN 606-95083-8-1
Număr de pagini 127
Limba Romana, Engleza
Traducator Mihaela Pelteacu
Anul apariției 2022

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

70,00 lei
Indisponibil
  Fidelizare

la fiecare comandă acumulezi puncte pe care le poți folosi pentru a cumpăra alte produse

  Card cultural

Poți plăti cărțile din librărie cu cardul tău cultural.

  Livrare oriunde

Livrăm produsele noastre oriunde în lume, iar în București, în 24 de ore.

  Stoc permanent

Librăria Eminescu are peste 25000 de produse în stoc.

Descriere

Kyudo este o arta martiala japoneza veche de peste 500 de ani, o arta care educa mintea si corpul printr-o serie de proceduri si conduite, folosind tragerea cu arcul intr-o tinta de hartie. Arcul, sagetile si tinta sunt des comparate cu o oglinda, acestea reflectand obiectiv, pe parcursul tragerii, mintea si corpul arcasului. Potentialul educativ al Kyujutsu (Tehnica Arcului), tehnica distilata pe campul de lupta in cateva sute de ani, a facut ca ea sa fie transformata, de catre calugarii budisti Zen si de samurai, in Kyudo - "Calea Arcului", avand drept scop atingerea unor niveluri inalte de educatie a corpului, mintii si spiritului.

Fascinat de Zen, filozoful german Eugen Herrigel incearca la inceput de secol XX sa patrunda esenta Zen prin practica Kyudo (supranumit la acea vreme ,"Zen in picioare").

Cartea pe care a scris-o in 1936, publicata in engleza in 1956 sub titlul Zen in the art of archery, se prezinta, pe de o parte, ca o autobiografie a experientei autorului in invatarea Artei Arcului Japonez de la renumitul Maestru Awa Kenzo (si prin Arcul Japonez, practica Zen), iar pe de alta parte, ca un tratat filosofic despre cum, in opinia romantica a scriitorului, Calea Arcului Japonez te poate ajuta sa obtii o stare de spirit cat mai aproape de armonia Satori. Aceasta lucrare clasica despre filosofia estului este o poveste fermecatoare si relevanta despre relatia elev-maestru, despre Zen in artele martiale japoneze si, nu in ultimul rand, despre experienta individuala in dobandirea cunoasterii Zen, oferind cititorului o relatare onesta a modului in care autorul intelege sa impartaseasca cunostintele practic dobandite. Desi nu este un ghid de practica in arta tragerii cu arcul, aceastacarte reprezinta, mai degraba, atat pentru practicantii Kyudo, cat si pentru non-

practicanti, un ghid de invatare si perfectionare in principiile Zen.

Din aceeaşi categorie

Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.
SAG: 426175