Valori profesionale si alegeri educationale

Valori profesionale  si alegeri educationale
  • Valori profesionale  si alegeri educationale
Valori profesionale si alegeri educationale de la PRO UNIVERSITARIA
ISBN 606-26-1711-0
Număr de pagini 217
Limba Romana
Anul apariției 2023
Categorie Sociologie

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

49,00 lei
Stoc limitat
Cantitate
  Fidelizare

la fiecare comandă acumulezi puncte pe care le poți folosi pentru a cumpăra alte produse

  Card cultural

Poți plăti cărțile din librărie cu cardul tău cultural.

  Livrare oriunde

Livrăm produsele noastre oriunde în lume, iar în București, în 24 de ore.

  Stoc permanent

Librăria Eminescu are peste 25000 de produse în stoc.

Descriere

Lucrarea de fata se doreste a fi o modesta contributie la reinvierea interesului stiintelor sociale pentru problematica valorilor. Conceptul se situeaza mereu la granita dintre abstract si concretul trait al vietii sociale. Desi se refera la interioritatea individului, interesul sociologiei pentru valori ramane strans legat de determinarea lor sociala. Considerand ca valorile raman un fenomen social latent, dar nu unul cu totul eluziv, ne propunem, in loc de orice alta introducere, sa prezentam cateva premise epistemologice sine qua non in cercetarea lor.

Cercetarea apartine in egala masura unor domenii ce interfereaza in mod firesc, cel al sociologiei valorilor si cel al sociologiei educatiei. Surprinzand procesul de socializare a valorilor profesionale in perioada educatiei universitare, lucrarea de fata se doreste a fi o modesta contributie la reinvierea interesului stiintelor sociale pentru problematica valorilor.

Interesul sociologiei pentru valori ramane strans legat de determinarea lor sociala. Pot fi intelese ca dimensiuni sine qua non ale culturii de grup. In acest sens, socializarea educationala presupune expunerea viitorilor profesionisti la un set de valori ocupationale si la o anumita reprezentare idealizata asupra viitorului lor rol profesional.

Din aceeaşi categorie

Comentarii (0)
SAG: 434897