Imaginea evreului in cultura romana: studiu de imagologie in context est-central-european

Imaginea evreului in cultura romana: studiu de imagologie  in context est-central-european
  • Imaginea evreului in cultura romana: studiu de imagologie  in context est-central-european
Imaginea evreului in cultura romana: studiu de imagologie in context est-central-european de la POLIROM
Editură POLIROM
ISBN 973-46-2562-8
Număr de pagini 600
Limba Romana
Anul apariției 2012
Categorie Sociologie

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

69,00 lei
Indisponibil
 

Descriere

Editia a III-a, revazuta, adaugita si ilustrata  

Volum distins cu Premiul Academiei Romane, Marele Premiu al ASPRO, Premiul Asociatiei Scriitorilor Bucuresti, Premiul revistei Sfera politicii, Premiul Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania, Premiul Fundatiei „Sara & Haim Ianculovici” (Israel)  

Volumul prezinta originea, evolutia temporala si spatiala, supravietuirea sau disparitia cliseelor ce compun portretul fizic, profesional, spiritual, magico-mitic si religios al „evreului imaginar” in spatiul cultural romanesc. Este de asemenea analizat modul in care antisemitismul popular l-a influentat pe cel intelectual si politic, de la jumatatea secolului al XIX-lea pana astazi. Abordand tema din perspectiva si cu instrumentele antropologiei culturale, autorul reface portretul-robot al evreului imaginar si evalueaza diferentele dintre acesta si evreul real.

„Ma fascineaza cuprinsul cartii lui Andrei Oisteanu. Se vede imediat ca este altceva: tratarea decontractata a unei teme grave si delicate. Importanta si intr-un sens metodologic mai general (cum se construieste o imagine, adesea atat de diferita de modelul sau real), cartea ne invita sa ne regandim istoria, raporturile noastre cu ceilalti si cu noi insine.” Lucian Boia

Din aceeaşi categorie

Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.
SAG: 416537