Viata psihica a mamei. Un continuu si uneori primejdios proces de devenire

Viata psihica a mamei. Un continuu si uneori primejdios proces de devenire
  • Viata psihica a mamei. Un continuu si uneori primejdios proces de devenire
Viata psihica a mamei. Un continuu si uneori primejdios proces de devenire de la TREI
Editură TREI
ISBN 606-40-1246-3
Număr de pagini 301
Limba Romana
Traducator Diana Badulescu
Anul apariției 2022
Colecție PsihologiePsihoterapie
Categorie Psihologie

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

69,00 lei
Indisponibil
  Fidelizare

la fiecare comandă acumulezi puncte pe care le poți folosi pentru a cumpăra alte produse

  Card cultural

Poți plăti cărțile din librărie cu cardul tău cultural.

  Livrare oriunde

Livrăm produsele noastre oriunde în lume, iar în București, în 24 de ore.

  Stoc permanent

Librăria Eminescu are peste 25000 de produse în stoc.

Descriere

La ce viseaza o femeie atunci cand asteapta acest eveniment banal, dar in acelasi timp extraordinar - nasterea copilului sau? Cum se pregateste psihic? Cum pot fi explicate depresiile post-natale? Ce putem spune azi despre cauzele psihice ale infertilitatii? Cum sa faci doliu dupa un copil nenascut? Pornind de la vasta sa experienta terapeutica cu actuale sau viitoare mame, Monique Bydlowski raspunde cu finete si precizie la toate aceste intrebari si la multe altele. Psihologii, psihoterapeutii si toti cei interesati de dimensiunea psihica a maternitatii vor gasi in aceasta carte noi sensuri care sa lumineze misterul aducerii pe lume a unui copil.

 Monique Bydlowski este medic psihiatru, psihanalist si director de cercetare la Institutul National de Sanatate si Cercetare in Domeniul Medical din Franta. Se numara printre primii cercetatori care au acordat atentie dimensiunii inconstiente a sarcinii si a alertat echipele medicale cu privire la necesitatea acompanierii psihologice a anumitor femei insarcinate. Si-a dedicat intreaga cariera explorarii dimensiunii psihologice a infertilitatii si maternitatii.

 La femeile infertile refuzul profund al unui copil biologic isi are foarte adesea originea in amintirea in care sufera de o relatie deficitara cu mama lor de origine. Regasim la aceste femei dorinta pura de a-si retrai propriul inceput al existentei, de a fi ele insele inca o data acel bebelus neajutorat, si nu de a da viata unui copil strain. Impreuna cu psihoterapeutul, efortul trebuie purtat catre transformarea suferintelor in idei vii, catre sublimare. - Monique Bydlowski

Din aceeaşi categorie

Comentarii (0)
SAG: 416975