Urs, leu sau lup. Cronotipul personal si felul in care somnul iti influenteaza viata

Urs, leu sau lup. Cronotipul personal si felul in care somnul iti influenteaza viata
  • Urs, leu sau lup. Cronotipul personal si felul in care somnul iti influenteaza viata
Urs, leu sau lup. Cronotipul personal si felul in care somnul iti influenteaza viata de la PARALELA 45
Editură PARALELA 45
ISBN 973-47-3780-2
Număr de pagini 229
Limba Romana
Traducator Ralu Contiu
Anul apariției 2022
Categorie Psihologie

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

45,00 lei
Stoc limitat
Cantitate
  Fidelizare

la fiecare comandă acumulezi puncte pe care le poți folosi pentru a cumpăra alte produse

  Card cultural

Poți plăti cărțile din librărie cu cardul tău cultural.

  Livrare oriunde

Livrăm produsele noastre oriunde în lume, iar în București, în 24 de ore.

  Stoc permanent

Librăria Eminescu are peste 25000 de produse în stoc.

Descriere

Afla cum poti avea un somn mai sanatos!

Explicatii si recomandari de la experta australiana nr. 1 in psihologia somnului.

DACA ESTI "URS"… te trezesti cam pe la 7.00 si te indrepti direct spre cafetiera. Dupa o ora si vreo doua cafele, esti gata de actiune. Faci fata onorabil pe tot parcursul zilei, dar numai cu ajutorul pauzelor mici si dese. Ai tendinta sa te molesesti dupa pranz. In jurul orei 15.00 te loveste epuizarea.

Te domolesti cand apune soarele. Seara se vede clar ca esti extenuat. Daca nu dormi suficient, iti vine greu sa te relaxezi, iar serile sunt pentru tine greu de suportat.

DACA ESTI "LEU"… te scoli cand se crapa de ziua si e foarte probabil sa-ti incepi activitatea la sala sau cu vreo alergare. Lucrezi frenetic toata dimineata si-ti place sa iei in piept cele mai provocatoare sarcini. Dupa pranz mai incetinesti un pic ritmul, iar spre sfarsitul dupa-amiezii esti deja epuizat mental. Acesta e momentul cand iti doresti sa te retragi in liniste.

Seara esti deja intr-o "groapa de potential". Daca ai sansa de a lua o cina relaxata, dupa aceea nu-ti mai doresti decat sa te duci la culcare – tocmai cand ies lupii din vizuina.

DACA ESTI "LUP"… iti doresti ca ziua sa nici nu inceapa inainte de 8.00 sau 9.00, eventual cu un dublu espresso. Dimineata trece destul de greu pentru tine, insa te descurci din ce in ce mai bine pe masura ce ziua inainteaza.Daca lucrezi la ceva si esti complet absorbit, rezisti pana seara tarziu – chiar si in absenta altora. Insa atunci cand termini de lucrat, de obicei esti dornic de aventuri in oras, fiindca seara ai rezervorul plin de energie. Totusi, daca esti privat de somn, preferi sa stai pe canapea si sa te uiti la un film. Dintre toate cronotipurile, tu mergi cel mai tarziu la culcare, adesea chiar spre dimineata.

Olivia Arezzolo detine o licenta in psihologie, o certificare de psiholog specializat in domeniul somnului, o diploma in medicina nutritionala si o calificare ca antrenor de fitness. ?ine conferinte si seminare, ofera consultatii si preda cursuri online. A creat rutine de culcare specifice pentru fiecare cronotip, ajutand astfel numerosi pacienti, care au vazut rezultate benefice in mai putin de 7 zile.

Din aceeaşi categorie

Comentarii (0)
SAG: 428786