Triunghiul dramatic. Noua analiza tranzactionala a intimitatii si a fericirii

Triunghiul dramatic. Noua analiza tranzactionala a intimitatii si a fericirii
  • Triunghiul dramatic. Noua analiza tranzactionala a intimitatii si a fericirii
Triunghiul dramatic. Noua analiza tranzactionala a intimitatii si a fericirii de la TREI
Editură TREI
ISBN 606-40-1775-8
Număr de pagini 420
Limba Romana
Traducator Ruxandra Radulescu
Anul apariției 2023
Colecție PsihologiePsihoterapie
Categorie Psihologie

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

65,00 lei
Stoc limitat
Cantitate
  Fidelizare

la fiecare comandă acumulezi puncte pe care le poți folosi pentru a cumpăra alte produse

  Card cultural

Poți plăti cărțile din librărie cu cardul tău cultural.

  Livrare oriunde

Livrăm produsele noastre oriunde în lume, iar în București, în 24 de ore.

  Stoc permanent

Librăria Eminescu are peste 25000 de produse în stoc.

Descriere

Relațiile interpersonale se pot deteriora și există un număr infinit de moduri în care intențiile bune devin proaste. Care sunt motivele pentru care se întâmplă acest lucru? Există vreun instrument care să ne ajute să întrerupem ciclul aparent complex al conflictelor? În cartea de față Stephen Karpman ne invită să descoperim analiza tranzacțională a intimității bazată pe Triungiul dramatic care descrie trei roluri – Persecutor, Salvator și Victimă – pe care fiecare participant le joacă pe rând și care reprezintă un model al comunicării în interacțiunile interpersonale ce ne poate sabota relațiile. Jocurile pe care oamenii le joacă ne vor deveni mult mai clare și vom putea găsi soluții pentru situațiile conflictuale, reușind să comunicăm matur și constructiv, fără jocuri. Plină de ilustrări din viața cotidiană și psihoterapie, cartea reprezintă un ghid pentru utilizarea Triunghiului dramatic pentru a ne înțelege mai bine și a-i ajuta pe ceilalți care se confruntă cu dificultăți relaționale.

Stephen B. Karpman este profesor de psihiarie la University of California San Francisco și este psihoterapeut specializat în analiză tranzacțională. A colaborat cu Eric Berne și a publicat numeroase lucrări despre analiza tranzacțională.

Desigur, dacă persoana care joacă rolul Victimei nu găsește pe nimeni în mediul său apropiat care să o salveze sau să o persecute, atunci va schimba mediul pentru a găsi o persoană cu care să joace acest joc psihologic. Chiar are nevoie să „prindă" pe cineva în jocul ei astfel încât, mai apoi, să „se opună ajutorului" sau „să îşi epuizeze salvatorii" sau să capete renumele de "Victimă de profesie". Cu toți am întâlnit persoane care par mult mai dornice să se plângă decât să își rezolve problemele despre care tot vorbesc. Acestea sunt Victime care își caută Salvatorii sau Persecutorii.

Stephen B. Karpman

Din aceeaşi categorie

Comentarii (0)
SAG: 436154