Tine minte. Stiinta de a memora si arta de a uita

Tine minte. Stiinta de a memora si arta de a uita
  • Tine minte. Stiinta de a memora si arta de a uita
Tine minte. Stiinta de a memora si arta de a uita de la TREI
Autor Lisa Genova
Editură TREI
ISBN 606-40-1421-4
Număr de pagini 223
Limba Romana
Traducator Laura Karsch
Anul apariției 2022
Categorie Psihologie

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

49,00 lei
Stoc limitat
Cantitate
 

Descriere

O explorare fascinanta a modului complex in care ne aducem aminte, a motivelor pentru care uitam si a felului in care ne putem proteja memoria.

Ai intrat vreodata in panica pentru ca nu-ti aminteai numele actorului din filmul vazut doar cu o saptamana inainte? Te-ai dus intr-o camera, dar ai uitat de ce? Daca ai peste 40 de ani, probabil ca nu ti se pare amuzant; poate crezi ca sunt semne de Alzheimer sau dementa. Insa pentru cei mai multi dintre noi, este absolut normal. Memoria e departe de a fi perfecta, iar uitarea face parte din natura umana.

In Tine minte, Lisa Genova analizeaza cum se formeaza amintirile si cum le regasesti, cum le pierzi temporar sau pentru totdeauna si de ce unele sunt create doar pentru cateva clipe, iar altele dureaza o viata. Vei intelege limbajul si functionarea memoriei, punctele ei forte incredibile si slabiciunile innebunitoare, vulnerabilitatile naturale si superputerile ei latente. Iar asta iti poate schimba viata.

„Un abecedar temeinic despre felul in care functioneaza sau nu memoria (…) Acest studiu este un punct de plecare accesibil pentru oricine se intreaba cum si de ce tot uita unde si-a lasat cheile de la masina.“ (Publishers Weekly)

Din aceeaşi categorie

Cărți de același autor

Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.
SAG: 426306