Texte cu vedere la strada

Texte cu vedere la strada
  • Texte cu vedere la strada
Texte cu vedere la strada de la CURTEA VECHE
Editură CURTEA VECHE
ISBN 606-44-1123-5
Număr de pagini 510
Limba Romana
Anul apariției 2022
Categorie Psihologie

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

55,00 lei
Stoc limitat
Cantitate
  Fidelizare

la fiecare comandă acumulezi puncte pe care le poți folosi pentru a cumpăra alte produse

  Card cultural

Poți plăti cărțile din librărie cu cardul tău cultural.

  Livrare oriunde

Livrăm produsele noastre oriunde în lume, iar în București, în 24 de ore.

  Stoc permanent

Librăria Eminescu are peste 25000 de produse în stoc.

Descriere

Un soi de jurnal. Compulsiv. Zece ani de Romanie presarata cu Europa, zece ani de strazi, evenimente, politicieni si vedete, zece ani de filme, context, oameni si intersectii. Texte-scrasnet scrise cu furie, umor si blandete. O recapitulare subiectiva a ultimului deceniu prepandemic.

Cand scrie, Mihai Plesu se tine bine de un principiu: "Io pot sa scriu, iar voi puteti alege sa nu cititi." Asadar, acordandu-i potentialului cititor, din capul locului, maxima libertate, autorul si-o acorda implicit lui insusi. Foarte des, asta inseamna ca Mihai Plesu scrie netinand cont de sensibilitatile unuia sau ale altuia. De fapt, nu tine cont de sensibilitatile nimanui. Loial pana la capat isi ramane doar siesi. Dar nu ca eu razlet prin timpul care i-a fost dat, la cheremul hazardului, ci puternic ancorat in ceea ce a primit de la predecesori - parinti, prietenii parintilor, profesori, mentori - si se considera dator sa le transmita generatiilor urmatoare.

E o cheie de lectura pe care o propun cititorului liber ca pe un indemn la neimpiedicare in aparente si concluzii pripite. Scrisul lui Mihai Plesu e un scris-scrasnet, care incastreaza clocotul clipei in care a izbucnit si il asuma pana la capat, dincolo de clipa. Textele lui, viscerale si puse in miscare de un acut discernamant, depun marturie pentru un fel de obraznicie care nu este altceva decat golania bunului-simt.

 

Pagina cu pagina, vom cobori tot mai adanc in strada si in noi. - Anca-Maria Panoiu

Din aceeaşi categorie

Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.
SAG: 417556