Abordarea psihologica a adoptiei si asistentei maternale

Abordarea psihologica a adoptiei si asistentei maternale
  • Abordarea psihologica a adoptiei si asistentei maternale
Abordarea psihologica a adoptiei si asistentei maternale de la POLIROM
Autor Violeta Enea
Editură POLIROM
ISBN 973-46-8441-0
Număr de pagini 577
Limba Romana
Anul apariției 2021
Categorie Psihologie

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

69,95 lei
Indisponibil
  Fidelizare

la fiecare comandă acumulezi puncte pe care le poți folosi pentru a cumpăra alte produse

  Card cultural

Poți plăti cărțile din librărie cu cardul tău cultural.

  Livrare oriunde

Livrăm produsele noastre oriunde în lume, iar în București, în 24 de ore.

  Stoc permanent

Librăria Eminescu are peste 25000 de produse în stoc.

Descriere

Implicarea psihologilor in procesul complex al adoptiei este o activitate de data recenta, dovada fiind numarul relativ mic de cercetari privind dezvoltarea unor instrumente specifice necesare evaluarii clinice corecte si screeningului persoanelor sau familiilor care au luat decizia sa adopte.

Volumul de fata cauta sa raspunda acestei carente, sintetizind informatiile existente si aducind in discutie cercetari publicate la nivel national si international in acest domeniu, oferind astfel o resursa necesara celor din aparatul de adoptie si asistenta maternala din Romania. Cele 48 de capitole, structurate tematic, acopera o paleta larga de subiecte, de la aspecte care tin de potrivirea practica dintre parintele adoptiv/familia adoptiva si copilul adoptat - respectiv dintre asistentul maternal si copilul luat in plasament - sau inlesnirea adaptarii copilului in noua familie in functie de virsta pina la contexte legislative sau programe de interventie psihologica postadoptie.

Mai mult, autorii analizeaza erori frecvente de parenting si cum pot fi ele evitate, mituri despre copiii adoptati si parintii adoptivi ori diverse solutii practice pentru adaptarea copiilor cu nevoi speciale adoptati sau luati in plasament. Cartea este de un real folos nu doar pentru cei interesati sa adopte si care au nevoie de raspunsuri si informatii suplimentare, ci si pentru specialistii implicati in procesul de evaluare si pregatire a parintilor adoptivi sau a asistentilor maternali.

Din aceeaşi categorie

Cărți de același autor

Comentarii (0)
SAG: 407421