Schimbare de aer

Schimbare de aer
  • Schimbare de aer
Schimbare de aer de la CARTEA COPIILOR
Editură CARTEA COPIILOR
ISBN 606-8996-51-6
Limba Romana
Traducator Lavinia Braniste
Anul apariției 2022

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

44,00 lei
Indisponibil
  Fidelizare

la fiecare comandă acumulezi puncte pe care le poți folosi pentru a cumpăra alte produse

  Card cultural

Poți plăti cărțile din librărie cu cardul tău cultural.

  Livrare oriunde

Livrăm produsele noastre oriunde în lume, iar în București, în 24 de ore.

  Stoc permanent

Librăria Eminescu are peste 25000 de produse în stoc.

Descriere

Vor intelege oare oamenii ce simte singura lor Casa?

 "Iubiti, iubiti… nimic altceva nu conteaza." - acest vers de La Fontaine din Eloge de l’amour (1669), ales ca motto de autoare, Jeanne Macaigne, este cum nu se poate mai potrivit. Despre iubire este vorba in aceasta poveste.

 Locatarii unei case, care ii iubeste si le ofera tot ce le trebuie, nu se mai inteleg intre ei. De ce? Nimeni nu poate spune precis. Motive, reale sau inventate, se gasesc usor intotdeauna. Prinsi in certuri nesfarsite, oamenii nu mai au grija nici de ei, nici de casa. Ce e de facut? Poate o "schimbare de aer". Casa se muta in alt loc, mult mai frumos, unde oamenii au, din nou, tot ce au nevoie ca sa traiasca liberi, in armonie cu ei, cu casa si cu toate plantele si animalele din acest nou si minunat taram.

De data aceasta, le va fi de ajuns oamenilor? Se pare ca nu. Disputele reapar, lacomia si nepasarea cuceresc si distrug noua lume. Casa nu mai poate suporta. Ce se va intampla cu ea si cu locatarii ei?

 A fost odata o Casa care-si indragea mult locatarii. Ii adapostea, ii incalzea, ii incuraja. Oamenii o ingrijeau si Casa era fericita. Dar intr-o zi, locatarii au inceput sa se certe. Ce-i placea unuia, altul detesta. Ce aveau unii, voiau si ceilalti. Distrugeau nepasatori totul in jur. Nici vorba sa mai aiba grija de Casa, ca pana atunci. Iar o Casa neingrijita poate sa moara.

 Povestea este, intr-adevar, despre iubire si intelegere intre oameni, dar este usor de detectat si un al doilea nivel, la fel de important, al mesajului. Casa din poveste este un simbol al "casei" noastre, Pamantul. E unica locuinta pe care o avem si, deocamdata, unicul loc din Univers care ne ofera tot ce avem nevoie pentru a trai. Insa cum ne purtam cu Casa noastra? Avem cu adevarat grija de ea?

Din aceeaşi categorie

Comentarii (0)
SAG: 419397