Cei trei muschetari, vol. I-II

Cei trei muschetari, vol. I-II
  • Cei trei muschetari, vol. I-II
Cei trei muschetari, vol. I-II de la CARTEX
Editură CARTEX
ISBN 606-091-041-1
Număr de pagini 612
Limba Romana
Anul apariției 2022
Colecție Cartile elevului smart

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

44,90 lei
În stoc
Cantitate
 

Descriere

Romanul lui Dumas descrie aventurile lui d'Artagnan si ale camarazilor sai intre anii 1626 si 1628 si implicarea lor in intrigile din jurul regelui Ludovic al XIII-lea, al puternicului Cardinal Richelieu, a reginei Ana de Austria, al iubitului englez al acesteia, George Villiers, Duce de Buckingham, precum si in asediul orasului La Rochelle. Actiunile celor patru prieteni se vor intersecta si cu planurile misterioasei Milady de Winter si ale secretarului lui Richelieu, contele de Rochefort.

Cei trei muschetari nu este doar un roman de capa si spada construit dupa regulile artei literare romantice, adica erou exceptional, evenimente spectaculoase, scene de lupta si povesti de dragoste. Cei trei muschetari este si adversarul romanului traditional, eroismul personajelor, care pendula in Evul Mediu intre (melo)drama personala si tragedia colectiva, fiind aici mai degraba animat si generator de comic.

Muschetarii lui Dumas sunt totusi croiti pe un calapod etic si discursiv: niciunul nu se sustrage codului onoarei; artificialul incorseteaza dialogul intre cavaleri; moartea este lipsita de valoare in sine, ea capatand sens doar ca forma de sacrificiu pentru suveran. E un calapod cu valoare absoluta, dar in care se asaza libertatea personajelor, deoarece, pentru Dumas, eroismul nu mai e unul absolut, ci unul plin de umor.

Din aceeaşi categorie

Cărți de același autor

Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.
SAG: 427651