Aventurile lui Licuta dincolo de Capatul Lumii

Aventurile lui Licuta dincolo de Capatul Lumii
  • Aventurile lui Licuta dincolo de Capatul Lumii
Aventurile lui Licuta dincolo de Capatul Lumii de la EDITURA LEVIATHAN
Autor Lica Barbu
ISBN 606-95136-6-8
Număr de pagini 113
Limba Romana
Anul apariției 2021

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

21,00 lei
Stoc limitat
Cantitate
  Fidelizare

la fiecare comandă acumulezi puncte pe care le poți folosi pentru a cumpăra alte produse

  Card cultural

Poți plăti cărțile din librărie cu cardul tău cultural.

  Livrare oriunde

Livrăm produsele noastre oriunde în lume, iar în București, în 24 de ore.

  Stoc permanent

Librăria Eminescu are peste 25000 de produse în stoc.

Descriere

„Prozator, umorist, autor de scenete de teatru, brăileanul Lică Barbu excelează în literatura pentru copii, gen dificil în care puțini scriitori reușesc să fie originali și mai ales să-și captiveze cititorul. Se știe că proza pentru copii e cel mai greu de scris când îți propui să nu repeți subiecte cunoscute și formule literare consacrate.

De la prima sa carte de povestiri, Lumea lui Licuţă (2016), Lică Barbu a surprins printr-un univers literar propriu, construit în jurul personajului pe care l-a inventat și, aș spune, dezvoltat artistic convingător în lunga serie de texte publicate apoi pe portalul Leviathan.ro. Licuță este un personaj autobiografic, este bunicul de astăzi la vârsta copilăriei. […]

În această amplă povestire în cinci capitole, imaginația atât de bogată a scriitorului, abilitatea sa de a-și capta cititorul, dialogul bine condus recreează în mod distinct, personal, universul copilăriei. Personajele, reacțiile lor, comentariile autorului, amănuntele reținute se desprind semnificativ și cu reală satisfacție pentru cititor de stereotipiile prozei pentru copii, inclusiv ale celei fantastice. Din lumea reală, cea încărcată de mitologia dunăreană, Lică Barbu reține ceea ce poate fi perceput prin ochii copilului tocmai pentru a dezvolta vraja unei lumi fantastice proprii, plină de candoare, dar și de culoare: lumea lui Licuţă, aptă să se înnoiască literar la fiecare pas.” (Costin Tuchilă, Lumea lui Licuţă, prefață)

Din aceeaşi categorie

Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.
SAG: 423966