Aventurile lui Huckleberry Finn

Aventurile lui Huckleberry Finn
  • Aventurile lui Huckleberry Finn
Aventurile lui Huckleberry Finn de la CORINT EDUCATIONAL
Autor Mark Twain
ISBN 606-782-085-0
Număr de pagini 349
Limba Romana
Traducator Lucian Popa
Anul apariției 2022
Colecție Hai sa citim!

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

37,50 lei
Indisponibil
 

Descriere

Scriitorul, eseistul şi umoristul Samuel Langhorne Clemens (1835-1910), cunoscut sub pseudonimul literar Mark Twain, este autorul romanelor Prinţ şi cerşetor, Viaţa pe Mississippi, Aventurile lui Tom Sawyer, Un yankeu la curtea regelui Arthur.

Aventurile lui Huckleberry Finn prezintă continuarea povestirilor din Aventurile lui Tom Sawyer, avându-l în rolul principal pe Huck Finn, un mic Gavroche dintr-un orăşel sudist de pe malurile fluviului Mississippi.

Adoptat de o văduvă cumsecade (după cum aflăm din Aventurile lui Tom Sawyer), Huck Finn nu se poate obişnui cu mult prea rigidul trai impus de aceasta, astfel încât pune la cale un plan să evadeze. În peripeţiile lui spre libertate, Huck este însoţit de Jim, un negru care fuge de la stăpâna sa când află că aceasta vrea să-l vândă, şi căruia Huck îi promite să-l însoţească spre Nordul unde nu mai există sclavie.

Roman controversat la publicare, considerat a fi scris într un limbaj prea licenţios, Aventurile lui Huckleberry Finn a reuşit să-şi păstreze prospeţimea şi caracterul jucăuş, rămânând unul dintre cele mai citite şi mai iubite cărţi ale literaturii americane, odiseea celor care caută nu doar libertatea, ci şi dreptatea, prietenia şi fericirea.

Din aceeaşi categorie

Cărți de același autor

Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.
SAG: 420061