Alice in Tara Oglinzilor

Alice in Tara Oglinzilor
  • Alice in Tara Oglinzilor
Alice in Tara Oglinzilor de la CARTEX
Editură CARTEX
ISBN 973-104-929-8
Număr de pagini 126
Limba Romana
Traducator Magda Teodorescu
Anul apariției 2022
Colecție Cartile elevului smart

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

10,00 lei
În stoc
Cantitate
 

Descriere

Tiparit pentru intaia oara acum mai bine de un secol, in 1872, romanul Alice in Tara Oglinzilor / Through the Looking Glass este o continuare, dupa doar sapte ani de la aparitia celeilalte celebre scrieri a britanicului Lewis Carroll, Alice in Tara Minunilor / Alice’s adventures in Wonderland (1865).

Alice, personajul central din prozele lui Lewis Carroll, este unul dintre simbolurile cele mai circulate ale ultimului veac. Probabil, curiozitatea ca stare de spirit este cea care a mobilizat interesul atator generatii de cititori, cei mai multi copii, deci curiosi "de la natura". Alice isi doreste atat de mult sa vada cum sunt alte lumi, incat nu reuseste niciodata sa-si reprime tentatia si spune: "Hai sa ne facem ca…". Ca si in cazul aventurii din Tara Minunilor, si in Alice in Tara Oglinzilor calatoria este potentata de oniric.

 

Lewis Carroll, autorul acestor carti de fictiune cu adresabilitate initial juvenila, a reusit sa seduca si cititori adulti. Imaginatiei scriito¬rului britanic i se recunosc de catre istoria literaturii universale paternitatea pentru absurdul scenelor de fictiune si fertilitatea acesteia pe teritoriul culturii moderne si contemporane.

Copiii care vor citi textul lui Lewis Carroll pentru prima data vor fi surprinsi sa afle ca multe dintre elementele din desenul animat creat de Walt Disney in 1951 provin din acest al doilea roman si nu din primul: intalnirea cu florile, Ciripoi si Ciripici, oul Humpty Dumpty etc.

Din aceeaşi categorie

Cărți de același autor

Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.
SAG: 427650