Factorul intern. Romania in spirala conspiratiilor

Factorul intern. Romania in spirala conspiratiilor
  • Factorul intern. Romania in spirala conspiratiilor
Factorul intern. Romania in spirala conspiratiilor de la COMPANIA
Editură COMPANIA
ISBN 606-680-015-0
Număr de pagini 554
Limba Romana
Anul apariției 2016
Categorie Politologie

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

49,00 lei
Indisponibil
 

Descriere

In cancelariile puterii se vorbeste foarte mult, dar se consemneaza foarte putin ori pe langa esenta subiectelor discutate. Documentelor scrise - conditie a dovedirii secretelor murdare - li se substituie oralitatea si aluzia decizionala, intelese doar de colaboratori apropiati ai inaltilor demnitari, cei initiati in practicile oculte ale guvernarii. 


Practici cel mai adesea deduse din ritualurile organizatiilor discrete care le-au deschis, finantat si luminat drumul catre putere. [...] Capitalul politic este un nesecat izvor de profit oneros. In fiecare campanie electorala, liderii partidelor politice acumuleaza, pe cont si risc propriu, cateva milioane de euro, fiecare dupa importanta si sansele partidului. 


Aspirantii la fotoliile puterii isi cumpara locurile pe liste si functiile in administratia centrala sau in cea locala. Ei stiu ca trebuie sa cotizeze oficial la trezoreria partidului, dar numai dupa ce le-a fost acceptat cuantumul darului cuvenit sefului politic suprem. Cuantumul acestui dar il comunica si percepe un reprezentant personal, de regula, un membru al primei familii politice a partidului.


Din aceeaşi categorie

Cărți de același autor

Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.
SAG: 314067