De la diplomatia traditionala la diplomatia publica

De la diplomatia  traditionala la diplomatia publica
  • De la diplomatia  traditionala la diplomatia publica
De la diplomatia traditionala la diplomatia publica de la PRO UNIVERSITARIA
Autor Gabriel Micu
ISBN 606-26-1438-6
Număr de pagini 227
Limba Romana
Anul apariției 2021
Categorie Politologie

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

37,00 lei
În stoc
Cantitate
 

Descriere

Volumul intitulat De la diplomația tradiționala la diplomația publica abordeaza o tema de actualitate, pe care o dezvolta intr-o serie de autor. Aceasta lucrare evidențiaza evoluțiile pe care diplomația le parcurge in era globalizarii. Utilizand o argumentație complexa, de natura istorica, sociologica și juridica deopotriva, autorul evidențiaza ca diplomatia traditionala si diplomația publica au obiective comune in noul context internațional, deosebindu-se doar prin functiile și natura demersurilor pe care le utilizeaza fiecare.

In succinta incursiune prin evoluția istorica a conceptului de diplomație, in acest volum se analizeaza modul in care s-a modificat in timp poziționarea actorilor statali și nestatali fata de acest domeniu de activitate, in funcție de evoluția contextului internațional, evidențiindu-se o serie de mutații și nuanțari ale acesteia. Studiul pornește de la nevoia de a soluționa pe cale pașnica diferendele intre state, prin demersuri derulate de un actor statal sau instituțional in mediul internațional, pentru ca sa ajunga sa explice contextul apariției necesitații influențarii opiniei publice, cu scopul de a crea un mediu receptiv pentru obiectivele de politica externa ale unui stat.

La fel de semnificativ de remarcat este modul in care autorul realizeaza o analiza nu doar comparativa, intre diplomația clasica și cea publica, dar și o identificare a tehnicilor diplomatiei publice, care au cunoscut mutatii importante, evoluand de la persuasiune la construirea de relatii, precum si de la simpla influentare a publicului tinta la convingerea acestuia.

Din aceeaşi categorie

Cărți de același autor

Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.
SAG: 415658