Studii tehnice pentru vioara. Studii pregatitoare pentru duble coarde, opus 2

Studii tehnice pentru vioara. Studii pregatitoare pentru duble coarde, opus 2
  • Studii tehnice pentru vioara. Studii pregatitoare pentru duble coarde, opus 2
Studii tehnice pentru vioara. Studii pregatitoare pentru duble coarde, opus 2 de la GRAFOART
Editură GRAFOART
ISBN 0-69492-310-5
Număr de pagini 35
Limba Romana
Anul apariției 2022
Categorie Muzica

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

30,00 lei
Ultimul exemplar
Cantitate
 

Descriere

Prezentele studii inspirate din sistemul pedagogic al maestrului meu Prof. Otakar Sevcik (Praga) cauta sa umple un gol adanc resimtit in studiul viorii, prin pregatirea intonarii si executiei juste a dublelor coarde.

Lucrarea cuprinde 16 studii, fiecare studiu avand 7 exercitii, grupate pe succesiunea de intervale, la care se adauga variantele pe alte coarde si in alte tonalitati. La inceput se va repeta fiecare masura din aceste exercitii pana se va stabili o alunecare precisa a ambelor degete dintr-o pozitie in cealalta, precum si o intonare perfecta a intervalelor. Se recomanda pentru aceasta solfegierea in prealabil a diverselor intervale, astfel ca printr-o practica permanenta a acestui sistem sa obtinem ca succesiunea de intervale sa fie intonata in gand, inainte de aplicarea sa pe vioara. Alunecarea dintr-o pozitie in cealalta se va face in mod lent, cu mana complet relaxata, orice crispare a bratului sau incheieturii mainii stangi putand prilejui oboseala prematura sau chiar o crampa.

Exercitiile trebuie studiate cu multa rabdare si precautie, multumindu-ne in fiecare zi cu obtinerea unui progres lent, dar sigur si continuu, ceea ce exclude obosirea mainii si crisparea incheieturii printr-un studiu fortat si nedozat ca timp. - Anton Adrian Sarvas

Din aceeaşi categorie

Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.
SAG: 423944