Phoenix 60 in interviuri

Phoenix 60 in interviuri
  • Phoenix 60 in interviuri
Phoenix 60 in interviuri de la INTEGRAL
Editură INTEGRAL
ISBN 606-992-689-5
Număr de pagini 277
Limba Romana
Anul apariției 2022

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

49,99 lei
Ultimul exemplar
Cantitate
  Fidelizare

la fiecare comandă acumulezi puncte pe care le poți folosi pentru a cumpăra alte produse

  Card cultural

Poți plăti cărțile din librărie cu cardul tău cultural.

  Livrare oriunde

Livrăm produsele noastre oriunde în lume, iar în București, în 24 de ore.

  Stoc permanent

Librăria Eminescu are peste 25000 de produse în stoc.

Descriere

Este dificil, dacă nu imposibil, să defineşti o viaţă de om câteva interviuri. Conceptul acestei colecţii s-a născut treptat. Iniţial am fost mânat de curiozitatea de a citi câteva interviuri şaptezeciste, menţionate în cronica muzicii rock româneşti a lui Nelu Stratone.

Apoi mi-am amintit de existenţa unor înregistrări pe bandă din 1975 şi 1990 şi a unor tăieturi din ziare în colecţia unui bun prieten. Puse împreună, ele schiţează evoluţia concepţiilor muzicale şi de viaţă ale lui Nicu Covaci, împletite cu o bună bucată din istoria formaţiei Phoenix. Este interesant de remarcat că, dacă la interviurile mai vechi întrebările sunt mai variate, cele dinspre zilele noastre sunt şablonizate şi devin repetitive, căci răspunsurile nu au cum să varieze. De aceea și interviurile luate acum 7-8 ani sunt la fel de actuale și astăzi.

Ocazia dublei aniversări – cei 75 de ani de viaţă ai lui Nicu şi cei 60 ai formaţiei Phoenix – m-a determinat să îi ofer acestuia, chiar de ziua lui, o carte în exemplar unicat, care conţine colecţia celor 21 de interviuri, sub o prezentare grafică unitară, cu o ilustraţie bogată. Personal, mai mult nu aş fi putut realiza. Editura Integral a avut însă ideea și determinarea, pentru care îi mulţumesc, de a prezenta materialul publicului larg. Suportul pe care au fost tipărite sau înregistrate aceste interviuri este, în general, perisabil: ziarul sau revista strânge praf şi ocupă spaţiu – au fost aruncate; o bandă este unică, se poate şterge, iar magnetofoanele sunt din ce mai rare; în schimb, această carte sper să stea pentru totdeauna în biblioteca dumneavoastră.

Alexandru Daneş

Din aceeaşi categorie

Cărți de același autor

Comentarii (0)
SAG: 428474