Intre Phoenix si... Le Corbusier

Intre Phoenix si... Le Corbusier
  • Intre Phoenix si... Le Corbusier
Intre Phoenix si... Le Corbusier de la CORINT
Editură CORINT
ISBN 606-088-083-7
Număr de pagini 443
Limba Romana
Anul apariției 2022

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

57,50 lei
Ultimul exemplar
Cantitate
  Fidelizare

la fiecare comandă acumulezi puncte pe care le poți folosi pentru a cumpăra alte produse

  Card cultural

Poți plăti cărțile din librărie cu cardul tău cultural.

  Livrare oriunde

Livrăm produsele noastre oriunde în lume, iar în București, în 24 de ore.

  Stoc permanent

Librăria Eminescu are peste 25000 de produse în stoc.

Descriere

Oare ce l-a apucat pe Costin Petrescu să scrie o carte? Autobiografică? Istorică?

Să fie nevoia de a face un referat către sinea lui, sau a ta, sau a mea?

Da, are tot dreptul, la urma urmei – e un autor contemporan, e un muzician fără egal, un artist complex, al timpurilor noastre, e un om senzațional. Cu el am petrecut ore și zile nenumarate în căutarea perfecțiunilor. Pe la sfîrșitul anilor 60 / începutul anilor 70 studiam împreună partituri produse cu ajutorul unor computere main-frame (Nicodim și toaca ascunsă), prin 80 lucram la îregistrări nemaiauzite, prin 2010 cântam live, cu el la tobele lui electronice, iar în 2020 va da la iveală (sunt sigur) noi lucrări. Cu el am construit manual tobe clasice japoneze pentru un spectacol formidabil de teatru. Cu el am găsit – arar dar bine – spiritul potrivit al ritmurilor. Cu el am petrecut multe seri de discuții fascinante și de artistică inspirație.

Costin a parcurs cu brio, cu magna cum laude, drumul jalonat de muzica experimentală, de rock, de jazz, de electronică și din nou avangardă. Da, e un percuționist exceptional. Da, el e artistul zilelor de azi – e un profund cunoscător al domeniului, e inovativ, e limpede cel mai ades, e legat simbiotic de tradiții, e uneori confuz (așa e și viitorul), e un om ce dă dovada unor calități deosebite. Religiozitatea cu care îmbracă orice cuvânt, fiecare formulare, toate construcțiile și compozițiile sale îl recomandă pentru titlul de mai sus: un om de astăzi și de mâine.

Să-i citiți mărturiile, să-i cercetați universul – veți avea de aflat și de învățat. O să vă amuzați în același timp – nimic nu este luat mai mult decât e nevoie în serios.

Din aceeaşi categorie

Cărți de același autor

Comentarii (0)
SAG: 420066