Ia o piersica. Memoriile unui chef

Ia o piersica. Memoriile unui chef
  • Ia o piersica. Memoriile unui chef
Ia o piersica. Memoriile unui chef de la PUBLICA
Autor David Chang
Autor Gabe Ulla
Editură PUBLICA
ISBN 606-722-464-1
Număr de pagini 355
Limba Romana
Anul apariției 2021
Colecție Narator

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

49,00 lei
Indisponibil
  Fidelizare

la fiecare comandă acumulezi puncte pe care le poți folosi pentru a cumpăra alte produse

  Card cultural

Poți plăti cărțile din librărie cu cardul tău cultural.

  Livrare oriunde

Livrăm produsele noastre oriunde în lume, iar în București, în 24 de ore.

  Stoc permanent

Librăria Eminescu are peste 25000 de produse în stoc.

Descriere

New York Times Bestseller.

Numita una dintre cele mai bune carti ale anului de catre: NPR | Fortune | The New York Public Library | Garden & Gun.

In 2004, Momofuku Noodle Bar s-a deschis intr-un spatiu mic si lipsit de orice decor din East Village, Manhattan. Bucatarul si patronul David Chang lucra la plita si servea ramen si chifle cu porc unui public format din alti bucatari, dar si din clienti nedumeriti, pentru care ramenul era o zeama instant cu taietei, servita intr-un recipient de polistiren. Nimeni nu avea cum sa stie pe atunci – cu siguranta tanarul bucatar nu dadea doi bani pe propriile sanse de reusita –, dar, desi esuase in aproape tot ce facuse de-a lungul vietii, David era pe cale sa devina unul dintre cei mai influenti chefi ai generatiei sale, stimulat de intrebarea „Ce-ar fi daca lucrul care astazi este necunoscut devine maine standard?”

Ia o piersica este cronica eleganta si candida, curajoasa si plina de umor a revenirii lui Chang. Acesta isi expune greselile si se arata uimit de norocul extraordinar pe care l-a avut, pe masura ce povesteste succesiunea neverosimila de evenimente care l-a facut sa devina unul dintre reprezentantii de varf ai profesiei sale. Se confrunta cu sentimentul permanent ca este altfel, ca nu-si gaseste locul, analizeaza boala psihica de care sufera si care era sa-l omoare si gaseste speranta in valoarea comuna a deliciului. In acelasi timp, Chang ofera o privire patrunzatoare in viata restaurantelor si in care pune in balanta dragostea profunda pe care o nutreste pentru bucatarie cu onestitatea neclintita cu care prezinta istoria brutala a industriei si viitorul ei nesigur.

"David Chang este unul dintre cei mai iubiti chefi din lume, dar memoriile lui inspirate nu sunt doar pentru iubitorii de mancare. Este unul dintre cei mai curajosi, mai deschisi si mai onesti oameni pe care o sa-i intalnesti vreodata. Aceasta carte este pentru oricine s-a simtit vreodata marginalizat ori putin ratat sau pentru oricine aspira sa devina antreprenor ori un om mai cumsecade." (Adam Grant, autorul cartilor A da si a lua, Originalii si Regandeste)

Din aceeaşi categorie

Comentarii (0)
SAG: 412806