Ia o piersica. Memoriile unui chef
Ia o piersica. Memoriile unui chef de la PUBLICA
Autor
David Chang
Autor
Gabe Ulla
Editură
PUBLICA
ISBN
606-722-464-1
Număr de pagini
355
Limba
Romana
Traducator
Paul Slayer Grigoriu
Anul apariției
2021
Colecție
Narator
Categorie
Monografii, biografii,eseuri
49,00 lei
Indisponibil
Fidelizare
la fiecare comandă acumulezi puncte pe care le poți folosi pentru a cumpăra alte produse
Card cultural
Poți plăti cărțile din librărie cu cardul tău cultural.
Livrare oriunde
Livrăm produsele noastre oriunde în lume, iar în București, în 24 de ore.
Stoc permanent
Librăria Eminescu are peste 25000 de produse în stoc.
Descriere
New York Times Bestseller.
Numita una dintre cele mai bune carti ale anului de catre: NPR | Fortune | The New York Public Library | Garden & Gun.
In 2004, Momofuku Noodle Bar s-a deschis intr-un spatiu mic si lipsit de orice decor din East Village, Manhattan. Bucatarul si patronul David Chang lucra la plita si servea ramen si chifle cu porc unui public format din alti bucatari, dar si din clienti nedumeriti, pentru care ramenul era o zeama instant cu taietei, servita intr-un recipient de polistiren. Nimeni nu avea cum sa stie pe atunci – cu siguranta tanarul bucatar nu dadea doi bani pe propriile sanse de reusita –, dar, desi esuase in aproape tot ce facuse de-a lungul vietii, David era pe cale sa devina unul dintre cei mai influenti chefi ai generatiei sale, stimulat de intrebarea „Ce-ar fi daca lucrul care astazi este necunoscut devine maine standard?”
Ia o piersica este cronica eleganta si candida, curajoasa si plina de umor a revenirii lui Chang. Acesta isi expune greselile si se arata uimit de norocul extraordinar pe care l-a avut, pe masura ce povesteste succesiunea neverosimila de evenimente care l-a facut sa devina unul dintre reprezentantii de varf ai profesiei sale. Se confrunta cu sentimentul permanent ca este altfel, ca nu-si gaseste locul, analizeaza boala psihica de care sufera si care era sa-l omoare si gaseste speranta in valoarea comuna a deliciului. In acelasi timp, Chang ofera o privire patrunzatoare in viata restaurantelor si in care pune in balanta dragostea profunda pe care o nutreste pentru bucatarie cu onestitatea neclintita cu care prezinta istoria brutala a industriei si viitorul ei nesigur.
"David Chang este unul dintre cei mai iubiti chefi din lume, dar memoriile lui inspirate nu sunt doar pentru iubitorii de mancare. Este unul dintre cei mai curajosi, mai deschisi si mai onesti oameni pe care o sa-i intalnesti vreodata. Aceasta carte este pentru oricine s-a simtit vreodata marginalizat ori putin ratat sau pentru oricine aspira sa devina antreprenor ori un om mai cumsecade." (Adam Grant, autorul cartilor A da si a lua, Originalii si Regandeste)