Amenajari turistice

Amenajari turistice
  • Amenajari turistice
Amenajari turistice de la UNIVERSITARA
Editură UNIVERSITARA
ISBN 973-749-116-5
Număr de pagini 303
Limba Romana
Anul apariției 2006

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

26,00 lei
Ultimul exemplar
Cantitate
  Fidelizare

la fiecare comandă acumulezi puncte pe care le poți folosi pentru a cumpăra alte produse

  Card cultural

Poți plăti cărțile din librărie cu cardul tău cultural.

  Livrare oriunde

Livrăm produsele noastre oriunde în lume, iar în București, în 24 de ore.

  Stoc permanent

Librăria Eminescu are peste 25000 de produse în stoc.

Descriere
Coperta: Daniel Ţuţunel

"Lucrarea "Amenajări turistice" urmăreşte desfăşurarea unei analize diagnostic a teritoriului care evidenţiază factorii favorizanţi pentru turism, precum şi pe cei restrictivi, indicând totodată, măsurile necesare pentru asigurarea optimului în dezvoltarea turistică.

Amenajarea turistică este o acţiune interdisciplinară - la care contribuie economia şi organizarea turismului, ecologia, geografia, arhitectura, ştiinţele naturii, geologia, sociologia, psihologia ş.a. - care porneşte de la studiile de detaliu şi se încheie cu retroacţiunea exploatării turistice.

Amenajarea turistică a teritoriului este privită ca un proces continuu de proiectare a noilor dotări turistice, de recondiţionare a celor existente, de redimensionare a acestora  în funcţie de oscilaţiile cererii şi ofertei turistice, de rentabilizare economică a activităţii turistice.

Dată fiind complexitatea abordării amenajării turistice, precum şi adaptarea metodologiei de studiu la cerinţele impuse de standardul universitar actual, considerăm că lucrarea reprezintă un util instrument de lucru, dedicat atât studenţilor, cât şi altor categorii de cercetători, doctoranzi, cadre didactice etc.

Ca instrument didactic, lucrarea este concepută pentru a deprinde studenţii cu metodele şi instrumentele de analiză a spaţiului turistic. Împreună cu definiţii şi explicări de termini adecvaţi obiectivului lucrării sunt prezente explicaţii atente pentru modele şi procedee de studiu şi cartografiere, precum şi elemente matematice solicitate de anumite calcule şi indici turistici."

Din aceeaşi categorie

Cărți de același autor

Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.
SAG: 406338