Tratat de ingrijiri paliative la domiciliu

Tratat de ingrijiri paliative la domiciliu
  • Tratat de ingrijiri paliative la domiciliu
Tratat de ingrijiri paliative la domiciliu de la ETNA
Editură ETNA
ISBN 973-1985-20-6
Număr de pagini 631
Limba Romana
Anul apariției 2018
Categorie Medicina umana

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

180,00 lei
Stoc limitat
Cantitate
  Fidelizare

la fiecare comandă acumulezi puncte pe care le poți folosi pentru a cumpăra alte produse

  Card cultural

Poți plăti cărțile din librărie cu cardul tău cultural.

  Livrare oriunde

Livrăm produsele noastre oriunde în lume, iar în București, în 24 de ore.

  Stoc permanent

Librăria Eminescu are peste 25000 de produse în stoc.

Descriere

Elaborarea primului Tratat de ingrijiri paliative la domiciliu, sub redactia dr. Marinela Olaroiu, aduce o valoroasa contributie la implementarea Recomandarii 1418 a Adunarii parlamentare europene din 1999 privind protectia drepturilor bolnavilor nevindecabili si asigurarea demnitatii bolnavului in stadiu terminal. In toate tarile Comunitatii Europene, implementarea ingrijirilor paliative reprezinta un proces complex, aflat in derulare.

Elaborarea acestui gen de carti, utile in formarea initiala si continua a personalului de ingrijire in serviciile de paliatie, se alatura eforturilor de crestere a calitatii ingrijirii bolnavilor cu boli cronice progresive oncologice si non-oncologice care au depasit stadiul curativ.

Tratatul contine sapte capitole, dintre care unele se disting ca fiind particulare acestui proiect editorial, abordand: particularitatile ingrijirii paliative a copilului si a varstnicului cu multiple comorbiditati; managementul aspectelor psihologice ale pacientilor sub ingrijire paliativa, dar si a personalului medical implicat in serviciile paliative (inclusiv sindromul burn-out), rolul grupurilor de suport insuficient dezvoltate; elementele de protectie sociala a bolnavilor aflati in tratament paliativ; aspectele culturale si spirituale ale ingrijirii paliative; aspectele etice ale sfarsitului vietii si abordarea procesului mortii in epoca moderna si postmoderna.

Capitolele "Managementul simptomelor si sindroamelor", "Tehnici de ingrijire la domiciliu" si "Manevre si interventii terapeutice" sunt bogat ilustrate cu imagini color, unele apartinand colectiei Pacaro (Palliative Care in Romania), dar si cu tabele instructive, explicite, privind tratamentul, incidentele si complicatiile procedurilor invazive (ex: paracenteza si toracocenteza terapeutice).

  Sunt aspecte de un foarte mare interes pentru formarea competentelor medicilor de familie si asistentelor medicale din asistenta medicala primara in domeniul ingrijirii la domiciliu. Multe din nevoile de ingrijire ale bolnavilor cu boli cronice avansate ar fi identificate astfel in timp util si mai ales rezolvate la domiciliu, la un cost mai redus si in mediul familiei, care se poate alatura ea insasi ca membru in echipa multidisciplinara de ingrijire la domiciliu.

Anexele tratatului prezinta o valoare pragmatica importanta pentru medicii de familie si chiar pentru rezidentii de medicina de familie. Acestea se pot constitui si intr-un util suport pentru invatamantul medical academic, care in ultimii cinci ani a introdus in cateva universitati medicale din Romania – Cluj-Napoca, Iasi, Targu Mures, Brasov – module de ingrijiri paliative atat pentru studenti, dar si postuniversitar pentru instruirea rezidentilor de medicina familiei, oncologie, neurologie, psihiatrie.

  Dezvoltarea serviciilor de ingrijiri paliative dovedeste ca intr-o societate demnitatea umana este respectata. Aparitia acestui prim tratat de ingrijiri paliative la domiciliu aduce o contributie valoroasa serviciilor de ingrijiri paliative.

Din aceeaşi categorie

Comentarii (0)
SAG: 429708