Longevitatea incepe din copilarie. Un inedit program nutritional de familie, pentru o viata lunga si sanatoasa

Longevitatea incepe din copilarie. Un inedit program nutritional de familie, pentru o viata lunga si sanatoasa
  • Longevitatea incepe din copilarie. Un inedit program nutritional de familie, pentru o viata lunga si sanatoasa
Longevitatea incepe din copilarie. Un inedit program nutritional de familie, pentru o viata lunga si sanatoasa de la PARALELA 45
Autor Valter Longo
Editură PARALELA 45
ISBN 973-47-3635-5
Număr de pagini 420
Limba Romana
Traducator Cristian Ungureanu
Anul apariției 2022
Categorie Medicina umana

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

45,00 lei
În stoc
Cantitate
 

Descriere

CÂT SUNT MICI, COPIII MĂNÂNCĂ CE LE PUN PĂRINȚII ÎN FARFURIE. CÂND CRESC… ÎȘI PĂSTREAZĂ OBICEIURILE DIN COPILĂRIE.

Excesul de greutate și obezitatea constituie o problemă de sănătate care afectează 50% dintre adulții și 30% dintre copiii și adolescenții care trăiesc azi în lume. Iar tendințele arată o extindere a fenomenului mai ales în țările europene, conform datelor OMS. În prezent, sunt de zece ori mai mulți copii obezi decât în urmă cu 40 de ani.

Din nefericire, obezitatea predispune la apariția sau agravarea multor boli: hipertensiune arterială, diabet de tip 2, hepatită, constipație, boli inflamatorii intestinale, reflux gastroesofagian, calculi biliari, astm bronșic, dureri de cap cronice, platfus, genu valgum, sindromul ovarelor polichistice, ba chiar și cancer.

Cercetările au arătat că inclusiv nutriția mamei în timpul sarcinii, precum și alimentația copilului în primii doi ani de viață influențează greutatea de mai târziu a adolescentului. De aceea este necesar un program coerent de alimentație pentru întreaga familie, nu doar pentru cei mici. Așa cum toți părinții știu, educația nutrițională începe de acasă.

Valter Longo conduce Institutul pentru Longevitate al Universității California de Sud (Los Angeles) și Programul „Oncologie și longevitate“ al Institutului FIRC de Oncologie Moleculară (IFOM, Milano), unul dintre cele mai renumite organisme de cercetare europeană cu privire la cancer. Este recunoscut pe plan mondial pentru studiile sale despre post și a demonstrat efectele benefi ce ale acestuia în tratarea cancerului.

Din aceeaşi categorie

Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.
SAG: 427215