Holograma Rusiei. Kremlinul intre discurs si realitate

Holograma Rusiei. Kremlinul intre discurs si realitate
  • Holograma Rusiei. Kremlinul intre discurs si realitate
Holograma Rusiei. Kremlinul intre discurs si realitate de la TRITONIC
Autor Mihaela Rusu
Editură TRITONIC
ISBN 606-749-600-0
Număr de pagini 313
Limba Romana
Anul apariției 2022
Colecție Comunicare/media

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

47,00 lei
Stoc limitat
Cantitate
 

Descriere

Un diplomat rus cu care colaboram in cadrul ONU mi-a spus odata ca, indiferent de perioada istorica sau de regimul politic, poporul rus nu se simte in siguranta daca nu este condus de un conducator autocrat, care sa detina cu adevarat puterea in mana lui, fie ca acesta s-ar numi tar, sau secretar general al Partidului Comunist al URSS, sau Presedinte at Federatiei Ruse. Democratia occidentala nu va prinde la un popor care a trait mai multe generatii sub regimut comunist, in care statut reprezenta totul, statul rezolva totul, iar piata neagra satisfacea nevoile de aprovizionare ale omului de rand. Trecerea la democratie si la economia de piata s-a facut "in stii rusesc", in care fosta proprietate a statului a ajuns in mare masura in proprietate privata intr-un mod in care i-a favorizat pe profitori. Aceasta abordare poate fi inteleasa numai daca i-ai cunoscut pe rusi acasa ia ei, cu bune si cu rele.

Conducerea Federatiei Ruse de dupa 2000 a considerat ca tara a ramas o putere energetica, militara si diplomatica si a alimentat in mentalitatea publicului orgoliul de mare putere. Aceasta a dus la conceptia ca pierzand teritoriile, mai ales cele estice din fosta URSS, considerate strategice, Rusia este amenintata. In acest mod o mare parte din populatia rusa s-a reunitin jurul conducatoritor ei. Indiferent cum am privi si analiza Rusia, asa cum spunea Winston Churchill, aceasta "este o ghicitoare invelita intr-un mister aflat intr-o enigma".

Analiza perceptiei realitatii transmisa prin intermediul actelor de comunicare potitica ale conducatorilor Federatiei Ruse, siguri pe puterea lor, este realizata cu succes in aceasta lucrare de autoarea ei, Mihaela Rusu, jurnalist profesionist si cadru didactic asociat la Facultatea de Comunicare si Retatii Publice - SNSPA. Perceptia realitatii reprezinta un element esential in societatea gtobala a secolului XXI. Va recomand deci calduros sa parcurgeti aceasta lucrare. - Dr. ing. cosmonaut Dumitru-Dorin Prunariu, Membru de Onoare al Academiei Romane Ex-ambasador al Romaniei in Federatia Rusa 

Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.
SAG: 421126