Visul celtului

Visul celtului
  • Visul celtului
Visul celtului de la HUMANITAS FICTION
ISBN 606-779-900-2
Număr de pagini 456
Limba Romana
Anul apariției 2021

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

49,00 lei
În stoc
Cantitate
 

Descriere

Imbinand elemente de roman istoric cu elemente de cronica jurnalistica, Visul celtului este o transpunere in fictiune a celor mai tulburatori ani din viata unui om de legenda: Roger Casement (1864-1916), celebru diplomat britanic, ajuns apoi fervent nationalist irlandez, a carui figura plurivalenta renaste dupa moartea sa.

Casement-eroul a fost unul dintre primii europeni care au denuntat ororile colonialismului. De pe urma calatoriilor sale in Congoul belgian si in Amazonia ne-au ramas doua relatari memorabile. Cele doua calatorii aveau sa-l schimbe definitiv, inspirandu-l sa porneasca pe un nou drum, intelectual si civic. Astfel a ajuns sa infrunte o Anglie pe care o admira si sa militeze activ pentru cauza nationalismului irlandez.

 Casement-omul a fost un personaj controversat: publicarea unor fragmente de jurnal, a caror autenticitate ramane indoielnica, in ultimele zile din viata sa - inainte de a fi condamnat la moarte si executat sub acuzatia de inalta tradare -, a dat la iveala o serie de aventuri sexuale scandaloase, pentru care a fost dispretuit de multi dintre compatriotii lui.

 Visul celtului creioneaza meandrele nemiloase ale puterii si forta individualitatii. Romanul progreseaza acaparator si ne cufunda intr-o coplesitoare cronica a despotismului, cu personaje inradacinate in umanitatea lor contradictorie si dureroasa. - Expansion

Din aceeaşi categorie

Cărți de același autor

Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.
SAG: 412954