Stapanul otravurilor

Stapanul otravurilor
  • Stapanul otravurilor
Stapanul otravurilor de la RAO
Editură RAO
ISBN 606-006-697-2
Număr de pagini 416
Limba Romana
Traducator Roxana Nicolescu
Anul apariției 2022

Plata cu cardul

Adaugă o recenzie

46,00 lei
Stoc limitat
Cantitate
  Fidelizare

la fiecare comandă acumulezi puncte pe care le poți folosi pentru a cumpăra alte produse

  Card cultural

Poți plăti cărțile din librărie cu cardul tău cultural.

  Livrare oriunde

Livrăm produsele noastre oriunde în lume, iar în București, în 24 de ore.

  Stoc permanent

Librăria Eminescu are peste 25000 de produse în stoc.

Descriere

Droguri, tortura, asasinate politice 

Pagini intunecate din istoria serviciilor secrete americane.

Chimistul vizionar Sidney Gottlieb a fost maestrul magician al CIA si tortionarul cu inima blanda - "manipulatorul-sef" al agentiei. In calitate de conducator al proiectului de control al mintii MK-ULTRA, a condus experimente brutale in inchisorile secrete de pe trei continente. El a fabricat pastile, pulberi si potiuni care ar putea ucide fara urma sau manipula gandurile, unele dintre acestea destinate lui Fidel Castro sau altor lideri straini. El a platit prostituate pentru a atrage clientii catre bordelurile conduse de CIA, unde acestia au fost drogati in secret cu substante care modifica perceptia asupra realitatii.

Experimentele sale au raspandit LSD in Statele Unite, transformandu-l in protagonistul anilor 1960. Ani la rand a fost principalul furnizor de instrumente de spionaj utilizate de ofiterii CIA din intreaga lume.

Cartea lui Kinzer urmareste viata si cariera lui Gottlieb, barbatul care a condus din umbra programul MK-ULTRA, un proiect finantat de CIA, concretizat intr-un urias efort de cercetare cu efecte greu de banuit la acea vreme: cautarea unor compusi chimici sau naturali destinati obtinerii controlului asupra mintii, printre acestia numarandu-se si LSD. - The New York Times 

Din aceeaşi categorie

Comentarii (0)
SAG: 417561